Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NEGATÍV VARIETÉ
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
Moholy-Nagy László és a Bauhaus ihlette a látványos árnyékszínházat, amely nemzetközi fesztiválsiker után felnőtteknek 2013. február 22-én, péntek este 20 órakor, és gyermekek számára 23-án, szombat délután 15 órakor, Budán, a Margit körúton is látható. Az Átrium Film-Színház '30-as évekbeli épülete és a korban ehhez kapcsolódó látványszínházi előadások egymásra találtak.A Negatív Varieté zenére komponált árnyékszínházi előadás, beszéd nélkül. A Fényakrobaták egy a gyermekek számára megélhető Bauhaus-mese, szintén árnyékszínházi formában.

Alapjuk Moholy-Nagy László soha meg nem valósított filmforgatókönyve, A nagyváros dinamikája. Az előadások egyaránt élvezetet nyújtanak mindazoknak, akik önfeledt kikapcsolódásra vágynak és örömmel vesznek el a széles vászon által nyújtott, semmihez sem fogható, „élő mozi" képeiben, valamint azoknak is, akik ismerik a húszas-harmincas évek művészeti mozgalmait és felfedezik a rejtett üzeneteket a jelenetekben, akár Moholy-Nagy munkásságából, akár a Bauhausból.

Élő fényképek albuma mindkét előadás, ahol a zene-tánc-film-fotó-építészet-képzőművészet határai feloldódnak és egy mesebeli világba kalauzolják el a nézőt. A koreográfiában közreműködött Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja és Réti Anna kortárs táncos, koreográfus. Magyarországon eddig néhány kőszínházban láthatta a közönség a két produkciót, amelyek a Sziget Fesztiválon kívül a Sofia Dance Week nemzetközi kortárs tánc fesztiválra is meghívást kaptak, a fesztivál 6 éves hagyományában első magyarországi résztvevőként. Az Átriumban otthonra lelt előadások a szó minden értelmében a „helyükön lesznek" a körúti épületben: egyrészt, az egykori mozi filmes vonatkozása találóan illik a két produkciót ihlető, Moholy-féle filmforgatókönyvhöz, valamint a darabok filmszerű látványvilágához, másrészt, maga az 1936-ban épült, Bauhausra hangolt épület művészettörténetileg is ahhoz az időszakhoz kapcsolódik, amely az előadásokat inspirálta.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!