1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
NEGATÍV VARIETÉ
Átrium Film-Színház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.6 / 10
83 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Moholy-Nagy László és a Bauhaus ihlette a látványos árnyékszínházat, amely nemzetközi fesztiválsiker után felnőtteknek 2013. február 22-én, péntek este 20 órakor, és gyermekek számára 23-án, szombat délután 15 órakor, Budán, a Margit körúton is látható. Az Átrium Film-Színház '30-as évekbeli épülete és a korban ehhez kapcsolódó látványszínházi előadások egymásra találtak.A Negatív Varieté zenére komponált árnyékszínházi előadás, beszéd nélkül. A Fényakrobaták egy a gyermekek számára megélhető Bauhaus-mese, szintén árnyékszínházi formában.

Alapjuk Moholy-Nagy László soha meg nem valósított filmforgatókönyve, A nagyváros dinamikája. Az előadások egyaránt élvezetet nyújtanak mindazoknak, akik önfeledt kikapcsolódásra vágynak és örömmel vesznek el a széles vászon által nyújtott, semmihez sem fogható, „élő mozi" képeiben, valamint azoknak is, akik ismerik a húszas-harmincas évek művészeti mozgalmait és felfedezik a rejtett üzeneteket a jelenetekben, akár Moholy-Nagy munkásságából, akár a Bauhausból.

Élő fényképek albuma mindkét előadás, ahol a zene-tánc-film-fotó-építészet-képzőművészet határai feloldódnak és egy mesebeli világba kalauzolják el a nézőt. A koreográfiában közreműködött Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja és Réti Anna kortárs táncos, koreográfus. Magyarországon eddig néhány kőszínházban láthatta a közönség a két produkciót, amelyek a Sziget Fesztiválon kívül a Sofia Dance Week nemzetközi kortárs tánc fesztiválra is meghívást kaptak, a fesztivál 6 éves hagyományában első magyarországi résztvevőként. Az Átriumban otthonra lelt előadások a szó minden értelmében a „helyükön lesznek" a körúti épületben: egyrészt, az egykori mozi filmes vonatkozása találóan illik a két produkciót ihlető, Moholy-féle filmforgatókönyvhöz, valamint a darabok filmszerű látványvilágához, másrészt, maga az 1936-ban épült, Bauhausra hangolt épület művészettörténetileg is ahhoz az időszakhoz kapcsolódik, amely az előadásokat inspirálta.

Helyszín

Átrium Film-Színház
Budapest, 1024, Margit krt. 55.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!