Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NEGATÍV VARIETÉ
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
Moholy-Nagy László és a Bauhaus ihlette a látványos árnyékszínházat, amely nemzetközi fesztiválsiker után felnőtteknek 2013. február 22-én, péntek este 20 órakor, és gyermekek számára 23-án, szombat délután 15 órakor, Budán, a Margit körúton is látható. Az Átrium Film-Színház '30-as évekbeli épülete és a korban ehhez kapcsolódó látványszínházi előadások egymásra találtak.A Negatív Varieté zenére komponált árnyékszínházi előadás, beszéd nélkül. A Fényakrobaták egy a gyermekek számára megélhető Bauhaus-mese, szintén árnyékszínházi formában.

Alapjuk Moholy-Nagy László soha meg nem valósított filmforgatókönyve, A nagyváros dinamikája. Az előadások egyaránt élvezetet nyújtanak mindazoknak, akik önfeledt kikapcsolódásra vágynak és örömmel vesznek el a széles vászon által nyújtott, semmihez sem fogható, „élő mozi" képeiben, valamint azoknak is, akik ismerik a húszas-harmincas évek művészeti mozgalmait és felfedezik a rejtett üzeneteket a jelenetekben, akár Moholy-Nagy munkásságából, akár a Bauhausból.

Élő fényképek albuma mindkét előadás, ahol a zene-tánc-film-fotó-építészet-képzőművészet határai feloldódnak és egy mesebeli világba kalauzolják el a nézőt. A koreográfiában közreműködött Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja és Réti Anna kortárs táncos, koreográfus. Magyarországon eddig néhány kőszínházban láthatta a közönség a két produkciót, amelyek a Sziget Fesztiválon kívül a Sofia Dance Week nemzetközi kortárs tánc fesztiválra is meghívást kaptak, a fesztivál 6 éves hagyományában első magyarországi résztvevőként. Az Átriumban otthonra lelt előadások a szó minden értelmében a „helyükön lesznek" a körúti épületben: egyrészt, az egykori mozi filmes vonatkozása találóan illik a két produkciót ihlető, Moholy-féle filmforgatókönyvhöz, valamint a darabok filmszerű látványvilágához, másrészt, maga az 1936-ban épült, Bauhausra hangolt épület művészettörténetileg is ahhoz az időszakhoz kapcsolódik, amely az előadásokat inspirálta.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, az Átrium Film-Színházban elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt nevet és e-mail címet.
  Cím
  Hogy tetszett?