Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BONBON ÁRNYÉKSZÍNHÁZ - KOLDUS ÉS KIRÁLYFI
Tárogató (IBS) Színpad - IBS OC Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.5 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Koldus és Királyfi – zenés árnyjáték gyerekeknek:
Ki ne próbált volna különböző figurákat vetíteni a falra úgy, hogy a kezeit hátulról egy lámpával világítja meg? Nagyjából ez az alapja az árnyékszínház műfajának. Ezen egyszerű trükkhöz azonban számos, jóval bonyolultabb is kapcsolódik ezen az előadáson. A Koldus és királyfi című mese, Mark Twain regénye, mint minden remekmű, egy örök történet. Végső soron azt kutatja, az ember mitől, kitől az, ami. És elbeszéli azt is, amit már sokszor és sokan elárultak, hogy legkevésbé sem a külsőségektől. Nem véletlen, hogy keletkezése óta számtalanszor feldolgozták történetét, azonban a BonBon Árnyékszínház előadásához hasonlóan, tudomásunk szerint még soha. Különleges ez az előadás több szempontból is:
Egyrészt, mert zeneszerzője, Alpár Balázs az előadás zenéjének témáit 14 évesen szerezte, áthangszerelését azonban már érett és sikeres zeneszerzőként végezte el, így a darab a klasszikus zene legmagasabb művészi kritériumainak kíván megfelelni.Másrészt különleges ez az egész estés előadás azért is, mert egy olyan árnyékszínházi technikával készült, mellyel korábban nemigen találkozhatott a magyar közönség. Bábjáték, vetítés és színészet kölcsönösen kiegészítik egymást, ennek köszönhetően az előadás egyszerre bír a színház és a film művészeti kifejezőeszközeivel. Harmadrészt különleges ez az előadás abból a szempontból is, hogy zene, látvány és szöveg a zeneszerző, a szövegíró-rendező Tarr Ferenc és a látványtervező Dobos Emőke szoros együttműködésének köszönhetően egymással párhuzamosan készült. Ennek köszönhetően az előadás három alkotóeleme felváltva beszéli el a történetet. A végeredmény tehát bábozás, vetítés és színészi munka összehangolt eredménye. Az árnyékszínház e különleges fajtáját az alkotók közösen álmodták meg és alakították ki mintegy két év alatt. Bátran állítjuk tehát, ilyen előadás még nem volt látható itthon!

Zeneszerző: Alpár Balázs
Szövegíró: Tarr Ferenc

Szereplők: Borbiró Judit, Mészáros Annamária, Krausz Gábor/Béres Miklós
Mesélő: Lukácsházi Győző

Látványtervező: Dobos Emőke
Animáció, grafikai konzulens: Tamás Iván
Vágó: Fenyvesi Kristóf
Rendező: Tarr Ferenc
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?