Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VALIKA VILÁGA - PULZUS TÁRSULÁS - MANNA KULTURÁLIS EGYESÜLET
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Valika világa, avagy nyisd ki az ajtót balogjancsi

A Pulzus Társulás és a Manna Kulturális Egyesület produkciója.Történetünk szerint Való Valéria ötvenhat éves, hithű katolikus, keresztény-konzervatív lambada-pedagógus, tánctanár, férjes asszony, két felnőtt gyermek édesanyja, és fiatal nagymama. Istenien süt, főz, takarít és egyhelyben fut a konyhájában nyitott ablaknál. Látszólag úgy él, ahogy kell, ahogy az meg van írva a Nők Lapjában. Mégis furcsa dolgok történnek vele: folyamatosan meghalnak körülötte az emberek, ráadásul a „Lélekluk" című, Isten igéjét hirdető műsor élő adásában átkozott gonosz boszorkánynak nyilvánítják. Miért történik mindez? Milyen lehet Valika világa? Kicsoda Való Valéria, 56 éves Galamb u 11. földszint egyes számú lakos? Miben hisz? Min járhat az agya?! Milyen 56 évesen egy folyamatosan változó korban létezni? Hogyan látja Való Valéria önmagát, szeretteit, a környezetét, a körülötte lévő világot? És kicsoda az az átkozott „balogjancsi"?! Isten tudja....

„…Az minden esetre biztosnak látszik, hogy kicsiben ilyen nagy dolgokat látni, ritka dolog. Ilyen típusú, egyszerre földközeli és naivlírai közéleti sorsvillanást pedig talán nem is lehet. Pedig Valika világa tényleg valóság-show, csak éppen nem a tévében, hanem boltban, a Blaha Lujza téren, a földszinten, a szomszéd szobában, vagy épp annál is közelebb….” (Zsedényi Balázs: 7ora7.hu)

A Pulzus Társulás tulajdonképpen önmagát hozta létre 2010-ben. Úgy határozott, nem kíván szervezet, vagy egyesület, vagy társaság, csak társulás lenni. Mindig koprodukcióban dolgozik, olyanokkal, akik segítik, támogatják őt. Legutóbb így nyilatkozott: "egyszerre szeretnék szórakoztató, mégis kritikus, fiatalos, mégis mindenkihez szóló, és mindig, mégis mindig aktuális lenni". Öt produkciója során huszonöt alkotóval dolgozott. Néhányukat állandóan visszahívja, mint például Kiss Márton írót-rendezőt, Bakos Éva színművésznőt. A társulat vezetője Kroo Balázs

Kiss Márton 2009-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen. Szerzői színházának témái: személyes és társadalmi pszichoanalízis, a virtuális valóságok személyiségre gyakorolt hatása, közös közelmúltunk, közeljövőnk, jelenünk kérdései. Színháza sajátos, egységes formanyelvet alkot: a mozaikszerű történetmorzsákból és monológokból építkező szerkezet mögött minden esetben ott lapul a valóság komplex értelmezésének igénye. A szövegközpontúság nagyfokú színészi koncentrációval, a látvány és az eszközök zárt rendszerré épülő minimalizmusával társul. Képei sűrű asszociációs háttérbázisból táplálkoznak, motívumai keresztülszövik darabjainak szövetét.

Fotó: Puskel Zsolt

www.bethlenszinhaz.hu
  Szereposztás
Színész 
Bakos Éva 
Színész 
Guary Szandra 
Színész 
Kroó Balázs 
  Stáblista
Rendező 
Kiss Márton 
Író 
Kiss Márton 
Díszlet 
Erdei Ildikó Virág 
Jelmez 
Erdei Ildikó Virág 
Világítás 
Kiss Rudolf Péter 
Mozgás 
Simányi Zsuzsanna 
Zene 
Bartók György 
Dramaturg 
Bíró Dénes 
Asszisztens 
Mikó Bea 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?