Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SHAKESPEARE-MESÉK - KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
SHAKESPEARE-MESÉK A Közép-Európa Táncszínház előadása Kortárs táncszínház - nem csak – fiataloknak

A Közép-Európa Táncszínház előadásának alkotói ezúttal a fiatalokhoz is szólnak: szeretnék őket bevezetni Shakespeare világába prózai, tánc- és bábszínházi elemeket felvonultatva. Az alkotók – Gergye Krisztián koreográfus-rendező, Vlad’ka Malá koreográfus és Tárnok Marica bábművész – egyetlen kiválasztott dráma táncszínpadra alkalmazása helyett a shakespeare-i univerzum jellegzetes motívumaiból, jól ismert karaktereiből szőnek egy „saját Shakespeare-mesét”, amely bevezeti a fiatalokat a szerző óriás sokrétű világának rejtelmeibe. Az előadásból kibomlanak jellegzetes shakespeare-i hangulatok, felsejlik a drámák sokszínűsége, rétegzettsége, gazdagsága. A motívumok között többek közt a Rómeó és Júlia, az Othello, a Macbeth, a Szentivánéji álom és a királydrámák karakterei és viszonyrendszerei szerepelnek.

„…olyan, mintha az alkotók Shakespeare drámáiból a legnagyobb szerelmeket, a legkegyetlenebb gyilkosságokat, a legemlékezetesebb karaktereket, a legjellemzőbb jelképeket bedobálták volna egy turmixgépbe, hogy aztán bekapcsolják a masinát.” (Maul Ágnes: Shakespeare-turmix, Revizor)

„Kezdődik a tánc, energikus és szellemes koreográfia, rég túlmutat a korai díszes melankólián. Démoni mozdulatsorokkal és finom gegekkel táncolják el a hatalmat, a féltékenységet, a gyilkosságot – átalakulva, szerepet cserélve, szalagokkal és kötelekkel nehezítve a mozgást. Így érzékeltetik: ez csak bábszínház, mint az élet maga. A háttérben az árnyjáték kimeríthetetlen humorforrás, akárcsak a bábok és a kortárs könnyűzene. Bonyolult előadás: a közvetlen képi megmutatást, a szöveget, Béres Móni organikus-barokkos jelmezeit és a táncot szövi össze.” (Sisso, Magyar Narancs)

Előadók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn (Fülöp Viktor-ösztöndíjas), Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Frigy Ádám, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Mádi László és Tárnok Marica

Jelmez: Béres Móni
Fény: Fogarasi Zoltán

Alkotók: Gergye Krisztián rendező
Vlad’ka Malá koreográfus
Tárnok Marica bábművész


További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
www.cedt.hu

Fotó: Dusa Gábor
  Szereposztás
Előadó 
Hargitai Mariann 
Előadó 
Horváth Adrienn 
Előadó 
Ivanov Gábor 
Előadó 
Jakab Zsanett 
Előadó 
Palcsó Nóra 
Előadó 
Frigy Ádám 
Előadó 
Kovács Péter 
Előadó 
Mádi László 
Előadó 
Petrovics Sándor 
Előadó 
Tárnok Marica 
  Stáblista
Alkotó 
Gergye Krisztián 
Alkotó 
Vladka Malá 
Alkotó 
Tárnok Marica 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?