Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A HARMADIK HULLÁM
Bárka Színház - Vívóterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(10.0 / 10) - 2 értékelés alapján
  Leírás
Todd Strasser A hullám című regénye alapján: A HARMADIK HULLÁM - Ron Jones tanulmányának felhasználásával írta Tasnádi István

Kedves Színházbarátok!

Mi van akkor, ha egy tanár játékos kísérletbe kezd diákjaival és lépésről lépésre bevezeti őket az autokrácia útvesztőjébe?
A fiatalok saját bőrükön tapasztalják meg milyen könnyen válhatnak a szélsőséges, uniformizált, ideológikus gondolkodás rabjává. A projekt-hét véget ér, de a Hullám folytatódik.

A Bárka Színház ifjúsági színházi sorozatának legújabb előadása ismét olyan témával foglalkozik, amelyik rendkívül aktuális ma – nem csak Magyarországon – sajnos. A Tasnádi István-Vidovszky György alkotópáros ezúttal egy több mint negyven évvel ezelőtt Amerikában megtörtént iskolai kísérlet alapján kezdett el dolgozni.
 
Ron Jones egy átlagos történelemtanár volt. Diákjai egy egyszerűnek tűnő kérdést tettek fel neki. Hogy lehetséges, hogy az átlagos németek a második világháborút követően azt állították: nem tudtak a tömegmészárlásokról? Jones egy kéthetesre tervezett kísérletbe kezdett: kézzelfogható és „interaktív” példákkal támasztotta alá, hogy milyen erős is tud lenni a közösség összetartó ereje, így hozott létre egy diktatúrán alapuló közösséget az osztályában. A mozgalomnak a Harmadik Hullám nevet adta.
 
Legnagyobb megdöbbenésére a diákok néhány nap alatt feladták önmagukat, egymást kezdték megfigyelni, és terrorizálták a “fegyelmezetleneket”.
Jones, mint vezető, kezdte a valóságérzetét elveszteni, így véget kellett vetni az egésznek. Egy gyűlést hívott össze, ahol közölte a diákokkal, hogy egy kísérlet áldozatai lettek, hogy ostobán “feladták a szabadságukat, a fegyelemért és a felsőbbrendűségért.”
 
Az előadás a mai Magyarország közegébe helyezi a kísérlet résztvevőit, azt a folyamatot hangsúlyozva, hogy milyen könnyen válhatunk különböző társadalmi, gazdasági és politikai okok és érdekek miatt szélsőséges, uniformizált, ideologikus gondolkodás rabjává.

Közreműködnek a Keleti István Művészeti Iskola színészképzésének hallgatói.
  Szereposztás
Színész 
Dévai Balázs 
Színész 
Szorcsik Kriszta 
Színész 
Kardos Róbert 
Színész 
Varga Anikó 
Színész 
Jerger Balázs 
Színész 
Tóth János Gergely 
Színész 
Horváth Zoltán 
Színész 
Kőszegi Marie 
Színész 
Marofka Mátyás 
Színész 
Tolnai Klári 
Színész 
Sütő András 
Színész 
Sipos Viktória 
Színész 
Császár Réka 
Színész 
Herman Flóra 
Színész 
Árvai Péter 
  Stáblista
Jelmez 
Szabó Gergely 
Díszlet 
Heike Vollmer 
Zeneszerző 
Monori András 
Rendező asszisztens 
Gábos Katalin 
Mozgás rendező 
Gyevi-Bíró Eszter 
Rendező 
Vidovszky György 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1082 Budapest, Üllői út 82. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!