Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KARD ÉS VONÓ
Magyar Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.8 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
A Kard&Vonó című előadás a Magyar Színház, az InFusion Trio és a Nemzetközi RAJI BUDO Iskola közös, kísérleti jellegű vállalkozása.

Egy régi magyar színház, egy új magyar zenei formáció és egy hagyományos alapokra épülő, de sok szempontból teljesen modern gondolkodású emberekből álló nemzetközi harcművészeti iskola rendkívüli kulturális találkozója.

Kard és vonó, a pusztító harc és az éltető harmónia eszközei. Egy hagyományos keleti harcművészeti bemutató és egy modern zenei koncert. Régi és új, tradíció és modernitás. A kardnak, mint a harc eszközének eredete a szembenállás, vagyis az egyetértés és az összhang hiánya. Érdekes azonban, hogy a vonónak, mint a zene, az összhang, a harmónia szimbólumának, ugyancsak egy eredetileg fegyvernek használt eszköz, az íj, így közvetetten pedig szintén a háború, a káosz a szülője, csakúgy, mint a hajdanában harcba hívó dobnak és dobverőnek. A Kard&Vonó koncert-bemutató ezzel szemben a találkozási pontokról, az együttműködésről és az összecsengésekről szól: a kard és a vonó, a bot és a dobverő, a kezek és lábak, szemek, fülek és szívek, a mozdulatok és a figyelem, a hangok és a csend, ember és ember harmóniájáról.

A Nemzetközi RAJI BUDO Iskola harcművészeti bemutatójában az Iaijutsu (a kard művészete), az Iaido (a kard útja), a Jodo (a botvívás útja), és az Aikido (az egység, a harmónia megteremtésének útja) hagyományos formában gyakorolt mozdulatain keresztül szeretnénk betekintést adni ebbe az eredetileg ősi japán, mára már nemzetközivé vált mozgáskultúrába és életszemléletbe. A szokatlan környezetválasztással, a színházzal és a zenészekkel való együttműködéssel a harcművészet kulturális és esztétikai oldala kerül előtérbe.

Az InFusion Trio zenéje és hangzásvilága egészen különleges: elektromos hegedű, elektromos cselló és basszusgitár, valamint elektromos dob (wave drum) és káoszpad, looperekkel és effektekkel kiegészítve. A klasszikus zenei háttérrel rendelkező muzsikusok mai modern könnyűzenei slágerek teljesen egyedi hangzású feldolgozásán (újrahasznosításán) keresztül akarnak igényes zenei élményt nyújtani a hallgatóságnak. A zenekar előadásmódjában a magas szintű hangszeres tudás és komolyzenei képzettség párját ritkító nyitottsággal és könnyed, improvizatív játékossággal párosul.

Hagyományos értékek „tartósítószer-mentes” és konzerválás nélküli, friss, mai formában való átadása â€“ ez a legfőbb találkozási pont színház, zenekar és harcművészeti iskola között.

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a Magyar Színházban a neved bemondásával és a vásárláshoz használt bankkártyád vagy személyid bemutatásával megkapod a jegyed a pénztárban.
  Cím
1077, Hevesi Sándor tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?