Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A KAUKÁZUSI KRÉTAKÖR
Budapesti Operettszínház - Raktárszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör Az 1945-ben elkészült darabban Brecht az ótestamentumi salamoni ítélet és a régi kínai krétakör-mese motívumait alakítja saját képére. A történet a régi Grúziában játszódik, ahol polgárháború dúl. Gruse konyhalány nem tudja megtenni, hogy az üldözők kénye-kedvére hagyja a lefejezett kormányzó kisfiát, akit menekülő anyja egyszerűen ottfelejtett a földön.

A szerelmet is feláldozva magával viszi, gondoskodik róla, gyerekévé fogadja. A lázadás leverése után visszatér a kormányzóné, és visszaköveteli a fiút. A per a falusi írnokból bíróvá emelkedett Acdak elé kerül, aki próbára teszi a peres feleket: krétával kört rajzoltat a földre, abba állítja a gyereket. Az az igazi anyja, akinek elég ereje lesz, hogy a körből a maga oldalára rántsa...

Kalandos-fordulatos történetet, már-már krimit írt tehát Brecht, de a mű nem nélkülözi a szellemességet, a helyzetkomikumot, politikai szatíra is egyben, megannyi lélektani drámával, az emberi létezés és gyarlóságaink alapvető kérdéseivel.

Paul Dessau zenéjével igazi, kísérletező zenés színházi produkció készül, méghozzá különleges szereposztásban, hisz' ezúttal szubrett és prózai színész, operaénekes és musicalsztár is színpadra lép Brecht művében.

A produkció a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen mesterképzésben résztvevő Nádasdy Kálmán-díjas fiatal alkotó, Somogyi Szilárd diploma-vizsgaelőadása is egyben. "A kaukázusi krétakör rendezésével szeretném kicsit felidézni-megidézni gimnáziumi éveim alatt Bácskai Miska bácsitól tanultakat, aki a legendás szentesi drámatagozat alapítója volt, és sajnos ma már nem lehet közöttünk. Valahol bennem az ő emlékének is szól ez az előadás…" - mondja Somogyi Szilárd.

Közreműködik: a Színház Zenekara.
Zeneszerző: Paul Dessau
Fordító: Eörsi István
  Szereposztás
Gruse 
Peller Anna 
Gruse 
Szendy Szilvi 
Énekes 
Szabó P. Szilveszter 
Acdak  
Faragó András 
Natela Abasvili 
Siménfalvy Ágota 
Szimon Csacsava 
Makranczi Zalán 
Szimon Csacsava 
Boncsér Gergely 
Hájas herceg 
Jantyik Csaba 
Kövér komorna, Parasztasszony, Anyós, Rokkant 
Nádasi Veronika 
Első ügyvéd és más szerepek  
Kocsis Dénes 
Második ügyvéd és más szerepek 
Angler Balázs 
Ludovika és más szerepek 
Simon Panna 
Sauva és más szerepek 
Zádori Szilárd 
Adjutáns, Zenész, Első vértes, Paraszt, Muzsikus 
Pirgel Dávid 
Georgi Abasvili és más szerepek  
Ambruzs Ádám 
Zsaroló és más szerepek  
Czigány Judit 
  Stáblista
Rendező 
Somogyi Szilárd 
A zárótánc koreográfusa 
Bodor Johanna 
Rendező asszisztens 
Kalányos Tamás 
Rendező asszisztens 
Angyal Márta 
Karmester 
Balassa Krisztián 
Zenei vezető 
Balassa Krisztián 
Karmester 
Mihalics János 
Díszlet 
Gyarmathy Ágnes 
Jelmez 
Gyarmathy Ágnes 
Író 
Bertolt Brecht 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?