Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CIRKUSZI KAVALKÁD
Fővárosi Nagycirkusz

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1051 értékelés alapján
  Leírás
A Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszi kavalkád című új, sodró lendületű műsora emlékezetes szórakozást ígér. A cirkusz szeptember 22-én kezdődő őszi-téli szezonja igazi világsztárokat és a megújuló magyar cirkuszművészet fiatal tehetségeit mutatja be a cirkuszbarátoknak.Roman és Gyima – létra-egyensúlyozók (Oroszország): A két orosz artista bámulatos fürgeséggel mászik fel a létra tetejére, és közben buzogánnyal és karikákkal zsonglőrködnek, a létra pedig sohasem dől el.

Maike és Jörg Probst – páviánok (Németország):  Az állatidomár szakma úgy tartja: a páviánok közösségével kifejezetten nehéz szót érteni. A német Probst házaspárnak azonban sikerült, hiszen egyedülálló produkciójuk a monte-carloi cirkuszfesztiválon több díjat is nyert.

Francesco – bohóc (Franciaország): A francia bohóc hitvallása egyszerű: meglepni és megnevettetni. Francesco szerelemből lett bohóc, ám valójában költőnek tartja magát. Talán azért, mert zsonglőrként dobálózik a hangokkal, és a zenével. Produkciója – amely a 8. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon óriási közönségsikert aratott – vidám varázslat, amely a valóságból álmot teremt, az álmot pedig valóra váltja.

Addis Brothers – lábikária (Etiópia): Etiópiából, Afrika szívéből származó artisták tehetségükkel és hajlékonyságukkal valósággal berobbantak a nemzetközi cirkuszvilágba. A Duo Icarianak már tapsolt a német, a francia és a japán közönség, és most végre Magyarországon is fellépnek.

Franco – gaucho: A szűrős, csábos tekintetű Franco nyereg, lovak és kötél nélkül, dobbal lép a porondra. Temperamentumos száma a dél-amerikai pampák vadregényes világát idézi humorral fűszerezve.

Troupe Diamond – gurtni (Magyarország): Az Artistaképző négy növendékének záróvizsgán bemutatott produkciója fergeteges siker volt. A Troupe Diamond a mozdulatok és a zene nyelvén mesél szerelemről, vetélkedésről, féltékenységről, látványos levegőszámukat pedig csodálatos élő énekhang kíséri. Lendület, tűz, energia árad a fiatalok minden mozdulatából.

Alíz és Stefano – fókák: A játékos fókák ugyanolyan kedvvel mókáznak és labdáznak a porondon, mint egymással a medencében. Ha kedvük úgy tartja, még dalra is fakadnak.

Simet László – halálkerék (Magyarország)
: A világ egyik legjobb kötéltáncosa a Londoni Olimpiai Játékok záróünnepségén elképesztő magasságban sétált végig egy 300 méter hosszú kötélen. Simet László szinte előbb tanult meg drótkötélen járni, mint a talajon. A művész azon ritka kötéltáncosok egyike, akik biztonsági kötél nélkül adják elő produkciójukat.
A Fővárosi Nagycirkuszban látható halálkerék-számát lenyűgöző magabiztossággal adta már elő a koppenhágai Tivoli szabadtéri színpadának tetőszerkezetén, illetve a stockholmi Gröna Lund - vidámparkban.

Maike és Jörg Probst – kisállatok (Németország):  A német Probst házaspár másik produkcióját a Grimm testvérek Brémai muzsikusok című meséje ihlette, mely ékes bizonyítéka annak, hogy egy mangalica, egy kecske, egy izgága kakas és egy szamár legalább annyira „porondra termett”, mint a páviánok.

Black Roses – egykerekű (Magyarország): A frissen végzett artisták mintha egy fülledt hangulatú francia varietéből léptek volna a porondra: kacér kosztümök és stílusos jazz zene kíséretében. A ritmus azonban gyors modern zenére vált és a négy fiatal dinamikusan suhan végig egykerekűjével a porondon, a Black Roses maga a virtuóz lendület.

Zsilák Olivér – zsonglőr (Magyarország):  Zsilák Olivér hat évesen kezdett el zsonglőrködni, az első trükköket édesapjától, a világszerte Fudi művésznéven ismert artistaművésztől, Zsilák Györgytől tanulta. Nem csoda, hogy tíz évesen már az Egyesült Államokban lépett fel. A fiatal zsonglőr már számtalan cirkusz porondján, show-műsorok, színházak közönsége előtt bizonyított, és most végre a Fővárosi Nagycirkusz nézői is ámulhatnak látványos produkcióján.

Noé Robert – lengőtrapéz (Svájc): Egy balett-táncos kecsességével mozog, valósággal táncol a trapézon Noé Robert. Könnyed, pontos mozdulatokkal kivitelezett száma mögött rengeteg munka és gyakorlás van. „A magasban nincs lehetőség hibázni” – vallja a svájci légtornász, aki Amszterdam, Brüsszel, Barcelona, Montreal és Las Vegas után érkezett Budapestre.

Adele és Franco – papagájok, fókák (Magyarország): Adele és Franco színes papagájai kiválóan értenek a hétköznapi dolgokhoz: autót szerelnek, kosárlabdáznak, és játszi könnyedséggel oldanak meg logikai feladatokat. A szárazföldön kissé nehézkesen mozgó fókák, ha kedvük tartja, még a zenekarnak is „besegítenek”. Franco komikus (gaucho) száma pedig a dél-amerikai pampák vadregényes világát idézi humorral fűszerezve.

Athuma Zulu – akrobatacsoport (Kenya): Nehéz eldönteni, hogy a kenyai akrobatacsoport produkciójában hol végződik a fergeteges tánc és hol kezdődik a cirkuszi mutatvány. A látványos kosztümöt viselő artisták pörgő afrikai ritmusra táncolnak és ugyanebben az őrült tempóban építenek ember-piramist vagy ugranak szaltót.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed a mobilod kijelzőjén vagy kinyomtatva, papíron is bemutathatod!
  Cím
1146, Állatkerti krt. 12/a. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?