1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK
Új Színház - NagyszínpaD
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.3 / 10
4407 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek

játék két részbenMárai Sándor műve világhírű alkotás, a regény számtalan kiadást ért meg. Tíz évvel ezelőtt Pozsgai Zsolt író dramatizálta a regényt, és ez a változat több színházban bemutatásra került. Mi a titka a regénynek és a színművek? Márai utolérhetetlen módon tud ábrázolni egészen hétköznapi eseteket úgy, hogy azt könyvben vagy színpadon az élet egészének tudjuk értelmezni. Henrik és Konrád, a két valamikori katona-barát közös szerelme Krisztina – aki miatt a barátság megtört, megszakadt. Sőt, a két ember huszonhat évig nem is találkozott. Krisztina Henriket választotta, az egzisztenciálisan révbe ért, nagy családi háttérrel rendelkező tisztet – bár igazából a másik férfi, Konrád iránt vonzódott. Konrád szertelen, kicsapongó életet élt, szerette a zenét, bejáratos volt a házaspárhoz. Egy nap Henrik rájött, hogy barátjának viszonya van a feleségével – ráadásul ezt még egy gyilkossági kísérlet is alátámasztotta.
Konrád elmenekült a helyzet elől, Krisztina külön élt férjétől, majd az asszony pár év múlva belehalt a szégyenbe. Huszonhat év telik el – és a két barát ismét találkozik, Konrád megjelenik Henrik kastélyában. És megkezdődik a leszámolás a két hajdani barát között.

A színpadi adaptáció fontos szereplője Nini, az öreg dajka, aki eddig életben tartotta szinte a magányos tábornokot, és most vezető szerepet játszik a találkozásban is.
Megbocsátás nem lehetséges – de megbékélés a múlttal talán. A két férfi megteszi az erre irányuló kísérletet, a végkimenetele ennek a kísérletnek azonban kétséges.
Kibírják-e lélekben ezt a találkozást, és hogy néznek szembe az imádott nő emlékével?

Szereposztás

Henrik, tábornok Helyey László
Konrád, százados Szabó Sipos Barnabás
Nini Tordai Teri
Krisztina Bálizs Anett
Vadász Tóth Tamás

Stáblista

Rendező Pozsgai Zsolt
Látvány Vankó Dániel
Jelmez Vesztergombi Anikó
Rendező munkatársa Trinfuj Mihály
Ügyelő Trinfuj Mihály
Súgó Túri Mária

Helyszín

Új Színház
Budapest, 1061, Paulay Ede utca 35.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!