Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NAGYKUN NÉPTÁNCEGYÜTTES ÉS A BELENCÉRES: NAGYKUNSÁGI KRÓNIKA
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Kisújszállási Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartásában és Bokorvirág Hagyományőrző Egyesület támogatásával működik a Nagykun Néptánc Együttes.

Azok a növendékek a tagjai, akik már kinőttek az iskola rendszeréből, de a táncot folytatni szerették volna. A táncosok középiskolások, főiskolások, egyetemisták, dolgozó fiatalok, apukák, házas emberek. Vannak köztük táncos palánták, mind szakközépiskolások, mind főiskolások és végzett táncpedagógusok, néprajzosok.

Sok éven keresztül építgették tudásukat, többnyire műhelymunka keretében. Járták Erdély hegyeit, völgyeit, táborait. Barangolásaik eredménye lett az Asszonysors című egyórás műsor, amelyben Szék, Magyarlapád, Vajdaszentivány, Ördöngősfüzes, Magyarszentbenedek, Méra táncait fűzték csokorba, a leány- és az asszonyi élet fordulóival.

Rendszeres meghívottjai voltak a Vörösmarty tér karácsonyi, a Tavaszi Fesztivál rendezvényeinek, ahol egész nap szórakoztatták a magyar népi kultúrára vágyó embereket. Négy éve a Hagyományok Házában mutatták be az Alföld táncai című előadásukat. Testvérvárosi kapcsolatok révén jutottak ki lengyelországi és erdélyi nagyvárosok fesztiváljaira.

2008. augusztus 20-án kapták meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyéért Kulturális Díjat a megyei közgyűléstől.

2009 májusában gondolták úgy, hogy most már bemerészkednek a fesztiválok forgatagába és megmérettetik magukat. Taba Csaba Édös, Eggyöm, Angyalom című koreográfiájával a Szolnoki Fesztiválon különdíjat kaptak.

Az elmúlt egy évben folyamatosan saját szülőföldjük táncos és zenei hagyatékán dolgoztak. Ennek eredményeként születtet meg „Mind azt mondják, hogy így meg úgy…” című műsoruk, amelyben a Nagykunság, a Jászság és a Szolnok környéki cigánytáncok kerültek színpadra Nagykállón. Tájegységük táncai mellett a Tápió mente táncait elsőként rekonstruálták (tanították vissza Tápiószentmártonban) és vitték színpadra.

Az egykori „művelődési házas” néptánccsoport szakmai, művészeti vezetője 1995 óta Kecskésné Herczegh Kata.

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
1011 Budapest, Corvin tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?