Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
Budapesti Operettszínház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján föl ne csendülne - színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban - Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája.

S kétségtelen, legtöbbször A Csárdáskirálynő dallamai hangzanak fel, mellyel a zeneszerző kiérdemelte az első helyet kora vezető operett-komponistái között! Nem véletlenül játszották az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben 533 estén át, majd söpört végig a mű Európán: az I. világháború ellenére azonnal bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd Budapesten 1916 novemberében, s végül eljutott egy esztendővel később a New York-i Broadway-re is. Kálmán muzsikájáról itt az angol szövegkönyvet készítő P. G. Wodehouse nyilatkozta: "A Csárdáskirálynő nemcsak e tehetséges magyar ember művei közül emelkedik ki, hanem egyenesen minden idők legjobb zenéje!"

A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeumcsillagért, de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. A szülők mindent elkövetnek, hogy fiukat visszacsalják Bécsbe, hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi komteszt válassza élettársául - ezért Vereczky Szilviának, a sanzonettnek New York-i szerződést intéznek. Ám a szerelmesek érdekében szövetkezik a kedves, bolondos Bóni gróf, az orfeum főpincére, Miska és ikertestvére, Alfonz, a Lippert-Weilersheim-ház főkomornikja, valamint Feri bácsi, Bóni orfeumi barátja. Főképpen ő mozgatja a szálakat: a pár jövőjének érdekében még egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni…

A Budapesti Operettszínház előadása - hasonlóan az ősbemutatót követő sikerszériához - a magyar főváros után végigjárta az egész világot. Állva tapsolt a produkciónak Tokió, Róma, München, Amszterdam, Berlin és Tel-Aviv közönsége, Salzburgban, Bukarestben és Prágában pedig koprodukcióban, ugyancsak KEROŸŸ rendezésében hódított.

A Csárdáskirálynő most végre hazatért hosszú útjáról, hogy ismét lenyűgözze a magyar közönséget!
  Szereposztás
Szilvia 
Fischl Mónika 
Szilvia 
Lukács Anita 
Edvin 
Vadász Zsolt 
Edvin 
Boncsér Gergely 
Edvin 
Dolhai Attila 
Stázi 
Szendy Szilvi 
Stázi 
Dancs Annamari 
Stázi 
Kékkovács Mara 
Bóni 
Kerényi Miklós Máté 
Feri bácsi 
Földes Tamás 
Feri bácsi 
Sipos Imre 
Miska/Alfonz 
Faragó András 
Miska/Alfonz 
Ralph Morgenstern 
Leopold Mária 
Marik Péter 
Leopold Mária 
Csere László 
Leopold Mária 
Jantyik Csaba 
Anhilte 
Kállay Bori 
Schulteis Arnold 
Bálint Ádám 
Schulteis Arnold 
Barkóczi Sándor 
Rohnsdorf ezredes 
Dézsy Szabó Gábor 
Rohnsdorf ezredes 
Péter Richárd 
Kiss, közjegyző 
Szegedi Andor 
Kiss, közjegyző 
Kelemen Dániel 
  Stáblista
Rendező 
Kerényi Miklós Gábor 
Koreográfia 
Gesler György 
Jelmez 
Füzér Anni 
Díszlet 
Gyarmathy Ágnes 
Játékmester 
Bori Tamás 
Koreográfus-asszisztens 
Pattantyús Anikó 
Karigazgató 
Drucker Péter 
Karmester 
Balassa Krisztián 
Karmester-zenei vezető 
Makláry László 
Átdolgozó 
Kerényi Miklós Gábor 
Átdolgozó 
Kállai István 
Fordító 
Gábor Andor 
Szövegíró 
Leo Stein 
Szövegíró 
Béla Jenbach 
Zeneszerző 
Kálmán Imre 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?