Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BORBAN A VIGASZ...!
Budapesti Operettszínház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Lovagrendi Operett Gála

Hogy mi a jó magyar bor, s a remek operett-slágerek között az összefüggés? Egyszerű! Mindkettő jókedvre derít, ráadásul olyan hungarikumok, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen szerte a világban jó hírünket viszik és kedvelik őket! Nos, a Budapesti Operettszínház legújabb gálaműsora - együttműködésben a Hungarikum Szövetséggel, s reprezentatív borlovagrendek részvételével - e két értékünket dicsőíti.Látványos díszletek és jelmezek, valódi zenei csemegék - elsősorban a szőlőről, borról, szüretről szóló operaáriák, operett-részletek, megannyi népszerű sláger, no meg szellemes jelenetek kapnak helyet a programban, olyan kiváló komponisták, mint Kálmán Imre, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kodály Zoltán, Eisemann Mihály, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Jacobi Viktor és Zerkovitz Béla szerzeményei.

A közönség - a szünetben kapott remek kóstoló hatására is -, bizonyára együtt énekli majd operett-sztárjainkkal a legismertebb számokat, például az Egy részeg éjszakán; a Hétre ma várom a Nemzetinél; a Mi muzsikus lelkek; a Hej,cigány, a Délibábos Hortobágyon; a Csopak, Somló, Badacsony, az Ahol az ember felmászik a fára… címűeket, vagy a legnépszerűbb bordalokat. Mindeközben nézőink megismerhetik a magyar borvidékeket, dicsőítve a remek termelőket, köztük az úttörőt, aki a világon megtalálható szőlőfajták többségét nemesítette, s terjesztette el már a XIX. században - Mathiász Jánost, akiről Arany János azt írta: "… olyan a szőlészetben, borászatban, mint Petőfi a költészetben!"

A nagyszabású gálaműsor során mindig más termőterület legkiválóbb borait kóstolhatják nézőink, s láthatják borlovagok felvonulását, akik a színpadon új tagokat is avatnak operett-sztárjaink személyében!

Közreműködik: A Színház Énekkara, a Színház Balettkara és a Színház Zenekara.
Szakértő konzultáns: Mathiász Gábor
  Szereposztás
Színész 
Boncsér Gergely 
Színész 
Bordás Barbara 
Színész 
Dancs Annamari 
Színész 
Dézsy Szabó Gábor 
Színész 
Faragó András 
Színész 
Fischl Mónika 
Színész 
Frankó Tünde 
Színész 
Jantyik Csaba 
Színész 
Kalocsai Zsuzsa 
Színész 
Kékkovács Mara 
Színész 
Kerényi Miklós Máté 
Színész 
Lehoczky Zsuzsa 
Színész 
Lukács Anita 
Színész 
Oszvald Marika 
Színész 
Peller Károly 
Színész 
Szabó Dávid 
Színész 
Szendy Szilvi 
Színész 
Vadász Dániel 
Színész 
Vadász Zsolt 
  Stáblista
Rendező 
Kerényi Miklós Gábor 
Szerkesztő 
Nemlaha György 
Dramaturg 
Nemlaha György 
Szerkesztő 
Kállai István 
Dramaturg 
Kállai István 
Karmester 
Makláry László 
Zenei vezető 
Makláry László 
Karmester 
Szabó Mónika 
Karigazgató 
Drucker Péter 
Koreográfus-asszisztens 
Pattantyús Anikó 
Rendező asszisztens 
Kalányos Tamás 
Koreográfia 
Lőcsei Jenő 
Játékmester 
Bori Tamás 
Díszlet 
Túri Erzsébet 
Jelmez 
Túri Erzsébet 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?