Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZÉP NYÁRI NAP
Budapesti Operettszínház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös premierjéhez: Szép nyári nap - a Neoton musical a Pesti Broadway-n!

Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja '56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik...

Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz' az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. A Szép nyári nap, húsz évvel a rendszerváltás után, közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!

A Neoton dalai máig slágerek, nem csoda hát, hogy felmerült, dalaik egy zenés teátrumban keljenek új életre. Az együttes tagjainak is azonnal megtetszett az ötlet, hogy készüljön musical Pásztor László-Jakab György-Hatvani Emese slágereiből. A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO, a koreográfus a friss Harangozó-díjas Duda Éva, a rendező az Abigél sikerét is jegyző fiatal Somogyi Szilárd.

A Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös produkciója.
  Szereposztás
Juli 
Vágó Zsuzsi 
Margó, Juli barátnője 
Peller Anna 
Ria, az osztály bombázója 
Vágó Bernadett 
Sanya, Ria szerelme 
Szerényi László 
Öcsi 
Kerényi Miklós Máté 
Panni néni, osztályfőnök, Juli anyja 
Szulák Andrea 
Panni néni, osztályfőnök, Juli anyja 
Janza Kata 
Tóth Antal, TSZ melléküzemág-vezető 
Faragó András 
Rózsika, a tábor szakácsnője 
Oszvald Marika 
Rózsika, a tábor szakácsnője 
Sz. Nagy Ildikó 
Rózsika, a tábor szakácsnője 
Papadimitriu Athina 
Kovács, Panni néni elvált férje 
Csonka András 
Kovács, Panni néni elvált férje 
Dézsy Szabó Gábor 
A Pesti Művésznő 
Csepregi Éva 
A Pesti Művésznő 
Janza Kata 
A Pesti Művésznő 
Csengeri Ottília 
  Stáblista
Rendező 
Somogyi Szilárd 
Koreográfia 
Duda Éva 
Karmester 
Bolba Tamás 
Zenei vezető 
Bolba Tamás 
Karmester 
Bíró Péter 
Zenei vezető 
Bíró Péter 
Koreográfus-asszisztens  
Barta Viktória 
Rendező asszisztens 
Angyal Márta 
Rendező asszisztens 
Szűts Rita 
Díszlet 
Bátonyi György 
Jelmez 
Kemenesi Tünde 
Világítástervező 
Somfai Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?