Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
REBECCA
Budapesti Operettszínház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa, a magyar származású, Grammy-díjas komponista, Sylvester Lévay és a szövegíró Michael Kunze újabb nagyszabású vállalkozása Bécs, Japán és Helsinki után, a Broadway előtt a Budapesti Operettszínházban!Kora legnépszerűbb regényírójává tette, s a világhírt is meghozta a Rebecca Daphne du Maurier számára. Valódi sikertörténet született 1938-ban, a szakértők igazi mesterműnek tartják a könyvet, s alighanem igazuk van, hiszen a sztori a XXI. században is izgalmas. A rengeteg sikerkönyvet jegyző szerző több műve élt tovább a filmvásznon, például a Jamaica Inn, a Madarak és az Oscar-díjas Rebecca, melyet itthon A Manderley-ház asszonya címmel ismertek meg a nézők Alfred Hitchcock rendezésében.

A történetet a musicalben is a főszereplő naiv fiatal nő, "Én" elmesélésében ismerhetjük meg. Egy Côte d'Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van. Az új úrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését figyeli, és állandó gyanakvással, rosszindulattal veszi körül. Férje, Maxim is egyre megközelíthetetlenebbnek tűnik számára sötét emlékekkel teli otthonában. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt Rebecca holttestét, és újból vizsgálni kezdik az asszony halálának körülményeit…

Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű regényét zenés színpadra vihették. A rejtélyes meséből a librettót eredetileg angolul írta Michael Kunze, s Londonban tervezték bemutatni a művet, amelynek premierjére végül a Vereinigte Bühnen Wien produkciójában került sor Bécsben - s ezzel a Raimund Theaterben egy két évig tartó sikerszéria indult el, mely reményeink szerint most a Budapesti Operettszínházban is folytatódik.


A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös produkció.

Közreműködik:
a Musical Együttes és a Színház Zenekara, Bakos Vera, Fa Géza, Kapeller Anasztázia, Marton Lajos, Meszter Ervin, Szabó Barna.
  Szereposztás
Színész 
Vágó Zsuzsi 
Színész 
Vágó Bernadett 
Maxim de Winter 
Szabó P. Szilveszter 
Maxim de Winter 
Homonnay Zsolt 
Jack Fawell 
Mészáros Árpád Zsolt 
Jack Fawell 
Bálint Ádám 
Mrs. Van Hopper 
Szulák Andrea 
Mrs. Van Hopper 
Peller Anna 
Mrs. Van Hopper 
Felföldi Anikó 
Frank Crawley 
Földes Tamás 
Frank Crawley 
Pálfalvy Attila 
Mrs. Danvers 
Janza Kata 
Mrs. Danvers 
Polyák Lilla 
Beatrice 
Füredi Nikolett 
Beatrice 
Nádasi Veronika 
Ben 
Pirgel Dávid 
Ben 
Sánta László 
Julyan ezredes 
Jantyik Csaba 
Julyan ezredes 
Dézsy Szabó Gábor 
Frith 
Marik Péter 
Robert 
Oláh Tibor 
Giles 
Csuha Lajos 
Horridge 
Péter Richárd 
Mrs. Rutherford 
Arányi Adrienn 
  Stáblista
Rendező 
Béres Attila 
Koreográfia 
Tihanyi Ákos 
Jelmez 
Velich Rita 
Díszlet 
Horesnyi Balázs 
A rendező munkatársa 
Bori Tamás 
Rendező asszisztens 
Angyal Márta 
Koreográfus-asszisztens 
Mirtse Réka 
Koreográfus-asszisztens 
Szűts Rita 
Karmester 
Makláry László 
Zenei vezető 
Makláry László 
Karmester 
Bolba Tamás 
Karmester 
Balassa Krisztián 
Játékmester 
Rogács László 
Zeneszerző 
Lévay Szilveszter 
Szövegíró 
Michael Kunze 
Magyar szöveg 
Müller Péter Sziámi 
Dramaturg 
Ari Nagy Barbara 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?