Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MISS SAIGON
Budapesti Operettszínház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
"A musical, amely már legenda" - hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után és valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg művét több tízezerszer került színpadra szerte a világon, ezzel pedig a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.

A Miss Saigon Giacomo Puccini Pillangóasszony című operája alapján íródott. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején. A musicalt állítólag egy fénykép ihlette, amelyet Schönberg véletlenül talált egy újságban. A fotón egy vietnami édesanya volt, amint éppen elköszön a lányától a Tan Son Nhut Légibázison. A lány az Egyesült Államokba utazott egykor katona édesapjához, aki olyan pozícióban volt, mellyel jobb körülményeket tudott a lányának biztosítani. Schönberg az édesanyának ezt a tettét úgy nevezte el, mint a "végső áldozat", amely aztán a darab központi gondolata lett.

A musical-legenda ismét a Nagymező utcába költözött, a szereplők között pedig a színház fiatal és már jól ismert sztárjai mellett egy vendég csillag is érkezik 2015-ben az előadásba. A világon először játssza vietnami lány a hetvenes évek Saigonjába kalauzoló musical főszerepét. Kim szerepében debütált ugyanis januárban Hien, a vietnami származású magyar énekesnő, aki csak a januári, februári és márciusi Miss Saigon előadásokban látható, Kocsis Dénes mellett a színház másik fiatal tehetsége, Veréb Tamás partnereként is. A Miss Saigon azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika és a remek hangzás mellett igazi zenedrámák. A történet számunkra, akik az Amerika-imádat, s a szocializmus gazdasági problémáinak nyomasztó terhe alatt éltünk, különösen átélhető. A mű katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek, szól a gyarmatosításról, a kommunizmus kísértetéről, a különböző kultúrák-népcsoportok közötti különbségekről, és bár társadalmi feszültségekkel teli, mégis főképp a szerelem mindent legyőző erejéről mesél. A Miss Saigon jelképe a talmi csillogásnak, az érvényesülési vágyaknak, a kiszolgáltatott szerelmeknek, a rideg valóságnak. A Miss Saigon mégis reménysugár, példa arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is meg kell próbálni felelősséggel élni egymás iránt. Katartikus élményt kínál minden nézőnek! Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánljuk!
Koprodukció a soproni MKB Musical Arénával
A produkciót a Music Theatre International és a Cameron Mackintosh Ltd. nevében a Josef Weinberger Ltd. engedélyezte
Magyarországi jogok: Pentaton Koncertügynökség
  Szereposztás
Professzor 
Szabó P. Szilveszter 
Professzor 
Mészáros Árpád Zsolt 
Kim  
Nguyen Thanh Hien 
Kim 
Vágó Zsuzsi 
Kim 
Dancs Annamari 
Chris 
Kocsis Dénes 
Chris 
Veréb Tamás 
John 
Feke Pál 
John 
Barkóczi Sándor 
Ellen 
Vágó Bernadett 
Ellen 
Kisfaludy Zsófia 
Thuy 
Kerényi Miklós Máté 
Thuy 
Farkas Tamás 
Gigi 
Csengeri Ottília 
Gigi 
Vörös Edit 
Tulajdonos 
Csuha Lajos 
Schultz 
Ambruzs Ádám 
Schultz 
Petridisz Hrisztosz 
Tam 
Visnyei Máté 
Tam 
Mayer Marcell 
  Stáblista
Koreográfia 
Bakó Gábor 
Rendező 
Kerényi Miklós Gábor 
Jelmez 
Horváth Kata 
Díszlet 
KENTAUR  
Karmester 
Makláry László 
Karmester 
Balassa Krisztián 
Zenei vezető 
Makláry László 
Koreográfus-asszisztens 
Kocsis Tamás 
Rendező asszisztens 
Angyal Márta 
Játékmester 
Bori Tamás 
Játékmester 
Rogács László 
Zeneszerző 
Claude-Michel Schönberg 
Dalszövegíró 
Richard Maltby Jr. 
Dalszövegíró 
Alain Boublil 
Magyar szöveg 
Miklós Tibor 
Hangszerelő 
William D. Brohn 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
  Hogy tetszett?