Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZERETI ÖN MENDELSSOHNT? /IV.
Művészetek Palotája - Fesztival Szinhaz

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 233 értékelés alapján
  Leírás
Barátkozás Mendelssohn művészetével zenében, beszédben, játékban.

A XIX. század Mozartjának is nevezték e sokoldalú, nemcsak a zene múzsája által elkényeztetett géniuszt, Goethe barátját, Bach legnagyobb művének felfedezőjét, a német felvilágosodás egyik legjelentősebb gondolkodója, Moses Mendelssohn unokáját.A tavalyi Beethoven-sorozat sikerén felbuzdulva járunk-kelünk 4 hangversenyen keresztül zenéjének tájain, elidőzve az őt megihlető meséknél, utazásoknál, költeményeknél s az általa forgatott Biblia lapjainál. A sorozat továbbra is a Concerto Budapest, a Liszt Akadémia és a Művészetek Palotája közreműködésében jön létre, zenekari, kamara és szóló zenével, énekkel, kórussal – a tematikától függően. A hangverseny-alkalmakat – immár hagyományként – fiatal művészek bemutatására is felhasználjuk. Számítunk hallgatóink növekvő aktivitására a játékokban, véleménynyilvánításban. Közös a kaland, közös az élmény!A próféták hangja:
A Mendelssohn-család története rendkívül érdekes mind a német zsidóság identitásának, mind a nagypolgárság kultúraserkentő miliőjének szempontjából. A zeneszerző életútját próféták vették körül. Nemcsak az Ó és Új Testamentumi alakok, hanem saját nagyapja, a felvilágosodás emblematikus figurája, Moses Mendelssohn, valamint Johann Sebastian Bach, akinek felfedezésében Mendelssohn óriási szerepet játszott, s nem utolsó sorban az idős Goethe, akivel a gimnazista korú Mendelssohn ismertetett meg fontos szerzőket, műveket, korszakokat. Mendelssohn portréjának ezeket a vonásait kevesebben ismerik: a Paulus és az Elias oratóriumot, a Dicsőítő Éneket (Lobgesang), a Reformáció-szimfóniát és a nagy zsoltár-megzenésítéseket. A sorozat záró hangversenyén annak a patrióta Mendelssohnnak állítunk emléket, akitől egy sötét történelmi korszak (1936 és 1945 között) megtagadta a dicsőséget és a tiszteletet. A portré azonban csak ezekkel a nagy művekkel teljes.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Művészetek Palotájában egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni.
  Cím
IX. Budapest, Komor Marcell u. 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?