Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZERETI ÖN MENDELSSOHNT? /III.
Művészetek Palotája - Fesztival Szinhaz

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 214 értékelés alapján
  Leírás
Barátkozás Mendelssohn művészetével zenében, beszédben, játékban.

A XIX. század Mozartjának is nevezték e sokoldalú, nemcsak a zene múzsája által elkényeztetett géniuszt, Goethe barátját, Bach legnagyobb művének felfedezőjét, a német felvilágosodás egyik legjelentősebb gondolkodója, Moses Mendelssohn unokáját.A tavalyi Beethoven-sorozat sikerén felbuzdulva járunk-kelünk 4 hangversenyen keresztül zenéjének tájain, elidőzve az őt megihlető meséknél, utazásoknál, költeményeknél s az általa forgatott Biblia lapjainál. A sorozat továbbra is a Concerto Budapest, a Liszt Akadémia és a Művészetek Palotája közreműködésében jön létre, zenekari, kamara és szóló zenével, énekkel, kórussal – a tematikától függően. A hangverseny-alkalmakat – immár hagyományként – fiatal művészek bemutatására is felhasználjuk. Számítunk hallgatóink növekvő aktivitására a játékokban, véleménynyilvánításban. Közös a kaland, közös az élmény!Dalok szöveggel és szöveg nélkül:
A német romantika ifjú korában – aminek Mendelssohn gyermeke volt – az irodalomban és a zenében egyaránt kedvelték az olyan, rövid lélegzetű műveket (költeményeket, gondolat-töredékeket, dalokat), amelyek egy-egy hangulatot idéztek fel sokatmondóan. Azt éreztették meg, hogy a világ sokkal titokzatosabb, mint ahogyan azt a józan átlagpolgárok gondolják, és épp ezért nem is lehet mindent megmagyarázni, csupán egy-egy ablakot kell nyitni a lélek mélységeire. Mendelssohn egész életművén végigvonul a német dal – akkoriban még mindig fiatalnak számító – műfaja. De ő nemcsak költemények megzenésítésével dalolt, hanem – úgymond – „szöveg nélkül” is, gyönyörű, apró zongoradarabjaiban. Ezen a hangversenyen a hatalmas dal-gyűjteményből válogatunk, mindkét értelemben, azt figyelve, miként válik a szöveg zenévé és a zene szöveggé.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Művészetek Palotájában egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni.
  Cím
IX. Budapest, Komor Marcell u. 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?