Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANGLIAI MÁSODIK EDWARD ÉLETE
Kecskeméti Katona József Színház - Kelemen László Kamaraszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 376 értékelés alapján
  Leírás
Bertolt Brecht: Angliai második Edward élete
História
Marlowe nyomán
I. Nyakigláb Edward király erőskezű, harcos uralkodó volt. Halála után fia, II. Edward követi a trónon. Apja végakaratával szembeszállva, első dolga hazahívni a száműzetésből szerelmes barátját, Gavestont, egy egyszerű hentes fiát. Címekkel, birtokokkal halmozza el, tetézve ezzel a lordok felháborodását. Nem törődik az országgal, feleségét eltaszítja, minden idejét, figyelmét ennek a szerelemnek áldozza. A lordok fellázadnak, kitör a polgárháború. Gavestont elfogják és meggyilkolják. Edward tőrbe csalja és legyilkoltatja az ellene lázadókat. Egyedül Roger Mortimert hagyja életben, hogy legyen tanúja annak, amikor Edward „tigrissé változott”. Nagy hiba. Mortimer Anna királynővel szövetkezve Skóciába menekül. Négy év múlva csapatok élén térnek vissza Angliába. Edward ezalatt katonaként élt. Gaveston feletti gyászában elvesztette valóságérzékét. Esendőségében valami különös méltóság lengi körül. Mortimer elfogatja, de nem mer nyíltan kezet emelni Anglia királyára. Azt akarja, önként mondjon le. Titokban keresztül-kasul hajszoltatja Angliában.  Az ifjú Edwardot akarja megkoronáztatni, hogy ő uralkodhasson helyette. De túlravaszkodja a dolgot. Edward ugyan méltatlan körülmények között bérgyilkos kezétől hal, de minden kitudódik. Az ifjú, immár III. Edward nagyapja nyomdokain jár. Mortimer halálra ítélésével és anyja száműzésével kezdi uralkodását.
 
Bertolt Brecht a Münchener Kammerspiele felkérésére írta az Angliai Második Edward életét 1923-24-ben. Ő is rendezte. Ez volt a negyedik darabja és az első rendezése. A kecskeméti színpadon Zsótér Sándor rendezésében Porogi Ádám alakítja a királyt, a felesége szerepében Trokán Nórát láthatja a nagyérdemű. A király szerelmét Orth Péter játssza, Mortimerként Csémy Balázs ravaszkodhat.

Az ifjú Edward, a fia, a későbbi Harmadik Edward, Kent, a testvére, Winschester érseke, Coventry főapátja, a későbbi Winchester érseke, Lancaster, Rice ap Howell, Berkeley, Spencer, Baldock, Az idősebb Gurney, Az ifjabb Gurney, Lightborn, James.
  Szereposztás
Második Edward király 
Porogi Ádám 
Anna királyné, a felesége 
Trokán Nóra 
Gaveston 
Orth Péter 
Mortimer 
Csémy Balázs 
Színész 
Fazakas Géza 
Színész 
Fila Balázs 
Színész 
Hegedűs Zoltán 
Színész 
Kertész Kata 
Színész 
Szokolai Péter 
  Stáblista
Rendező 
Zsótér Sándor 
Rendező asszisztens 
Vári János 
Díszlet 
Ambrus Mária 
Jelmez 
Benedek Mari 
Dramaturg 
Ungár Júlia 
Fordító 
Ungár Júlia 
Ügyelő 
Domján Sándor 
Súgó 
Ba Éva 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?