Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANGYALOK AMERIKÁBAN
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
A Nemzeti Színház különleges estét kínál nézőinek a kortárs amerikai szerző, Tony Kushner műveinek bemutatásával, mert az Angyalok Amerikában tulajdonképpen két teljes estés színdarab, melyet a világon első alkalommal egy előadásba összevonva játszhatunk el a szerző engedélyével, Szálinger Balázs fiatal költő új fordításában.
Az első rész, a Közeleg az ezredforduló 1993-ban elnyerte a legjobb drámának járó Pulitzer-díjat. A darab „az amerikai nemzet állapotát” vizsgálja: azokat a faji, vallási, politikai és társadalmi kérdéseket, amelyekkel az országnak szembe kellett néznie a Reagan-elnökség idején, amikor az AIDS járványként terjedt. A darab szereplői igyekeznek értelmet találni egy Isten által látszólag elhagyott világban. Egyesek tagadnak, elutasítanak és elbuknak, de az erősebbek megmenekülnek, és megnyugvást lelnek a mások iránti könyörületességben és elkötelezettségben. A második rész, a Tony-díjas Peresztrojka a történet folytatása. A két színdarab olyan drámai egységet alkot, amelyet joggal díjaztak a mai Egyesült Államok ábrázolásáért, ahogyan azt a kegyetlen valóság és a csodás fantázia keverékeként mutatja be, annak tragikus és komikus oldalaival, a benne rejlő aljassággal és könyörületességgel. Angyalok és valós történelmi alakok, kitalált szereplők és szellemek együtt jelennek meg a színpadon és vonják kétségbe a valóságosról alkotott elképzeléseinket. A demokrácia megértése, földolgozása és annak válsága társadalmunk újólag jelentkező problémája, melyre e darab is keresi a lehetséges megoldásokat. A Vígszínház átalakítása idején a sátorban mutatta be Rudolf Péter nagyhírű rendezésében a mű első részét, melyben Pap Verát, Szabó Gabit, Tábori Nórát, Hegedűs D. Gézát, Kálid Artúrt, Lukács Sándort, Méhes Lászlót, és Selmeczi Rolandot láthatta a közönség. A Nemzeti Színházban most Andrei Serban román származású, Amerikában élő rendező állítja színpadra az Angyalok Amerikában-t.
  Szereposztás
Prior Walter 
Alföldi Róbert 
Angyal, Hajléktalan nő, Emily, Mormon anya 
Söptei Andrea 
Angyalok kara 
Kulka János 
Angyalok kara 
Stohl András 
Angyalok kara 
Tenki Réka 
Angyalok kara 
Szabó Kimmel Tamás 
Angyalok kara 
László Zsolt 
Angyalok kara 
Udvaros Dorottya 
  Stáblista
Rendező 
Andrei Şerban 
Tolmács 
Szűcs Anikó 
Rendező asszisztens 
Tüű Zsófia 
Díszlet 
Izsák Lili 
Jelmez 
Izsák Lili 
Jelmez 
Szlávik Juli 
Dramaturg 
Keszthelyi Kinga 
Dramaturg 
Szűcs Anikó 
Dramaturg 
Balassa Eszter 
Súgó 
Kónya Gabi 
Ügyelő 
Géczy István 
Ügyelő 
Lencsés István 
Az előadás szövegváltozatát készítette 
Daniela Dima 
Az előadás szövegváltozatát készítette 
Andrei Şerban 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?