Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KLASSZIKUSOK TÜKRÉBEN 2014-2015/1
Budapesti Vonósok - Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 57 értékelés alapján
  Leírás
Ezzel a koncertsorozattal Zenekarunk elsődleges célja a magyar kortárs zeneszerzők, és műveik megismertetése, befogadásának, megértésének könnyebbé tétele a koncertlátogató közönség számára.

A zeneszerzőkkel Földes Imre zenetörténész beszélget darabjuk keletkezéséről, összefüggésekről a felhangzó klasszikus művekkel kapcsolatban, zeneszerzői munkásságukról. Zenekarunk különösen fontosnak tartja a szerzők elemzését és műismertetését, mert így a kortárs darabok közelebb kerülhetnek a közönséghez, és jobban érthetővé válik a művész látásmódja. A koncertet hagyományunkhoz híven, interaktív formában tervezzük lefolytatni, hiszen a közönség maga is feltehet kérdéseket a szerzőknek. A Klasszikusok tükrében sorozatunkat 2010 óta rendezzük meg, az előző években a Művészetek Palotája Üvegtermében tartottuk, de a 2014/2015-ös évadra átköltözünk a BMC-be, ahol minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy a koncerteken felhangzó művek stúdiófelvétel minőségben megmaradjanak a későbbiekre, valamint a Magyar Rádió is rögzíteni tudja, és sugározhatja. Mindez eddig az Üvegteremben sajnos nem volt lehetséges. Az évad különlegessége, hogy három zeneszerző is külön erre az alkalomra ír új művet, így ezeknek a műveknek a bemutatása ősbemutató lesz. Műsor:
F. Schubert: Öt német tánc D 90 Olsvay Endre: Tétel lánc Sugár Rezső: Divertimento vonószenekarra Sugár Miklós: Vonós szvit Beszélgetőtárs: Földes Imre
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a BMC-ben elég, ha a vásárlásnál használt nevet bemondod a pénztárban vagy bemutatod a jegyed okostelefonon.
  Cím
  Hogy tetszett?