Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RÁKÁSZ GERGELY & PR-EVOLUTION D.C.: CLAIR DE LUNE
Városmajori Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.2 / 10) - 628 értékelés alapján
  Leírás
Rákász Gergely – PR-Evolution Dance Company: Clair de Lune

látványkoncertRákász Gergely orgonista nagy sikerű látványkoncert-sorozatának legújabb bemutatója: zenetörténet, humor, képzőművészet, táncművészet és lélegzetelállító zenekari hangzás orgonán.

Az est különlegessége, hogy a művész védjegyévé vált zenetörténeti kommentárok ezúttal interaktív grafikai háttérrel egészülnek ki. A táncosok által előadott dramatikus táncjáték a vetített háttérrel összhangban életre kelti Debussy klasszikus muzsikáját, és tapinthatóvá teszi a művek keletkezésének atmoszféráját.
Rákász Gergely orgonista nagy sikerű látványkoncert-sorozatának legújabb bemutatója: zenetörténet, humor, képzőművészet, táncművészet és lélegzetelállító zenekari hangzás orgonán.

Közreműködők: Az orgonánál: Rákász Gergely Koreográfia: Nemes Zsófia Látvány: Papp Norbert Táncművészek: PR-Evolution Dance Company Koncepció: Rákász Gergely
A történetről:

A Clair de Lune egy elképzelt holdfényes éjszaka története, amely a 150 éve született Debussy előtt tiszteleg. Egy fiatal pár jóvoltából jelen lehetünk ihletett pillanatokban, zeneművek kibontakozásánál, belső lelki tusáknál, amelyek mesterművek megalkotásához vezettek.

Főhősünk, a magányos fiú az utcán találkozik Beethovennel, aki hasonló lelkiállapotban a Holdfény szonátát érleli a szívében. A fiú az idős Louis Vierne-t, a párizsi Notre Dame orgonistáját ápolja, ahol belecsöppenünk az orgonairodalom egyik legnagyszerűbb műve, a Westminsteri harangok komponálásába. Később a szerelmes pár egy kis szobában pihen, ahol szomszédjuk Debussy, aki Madam Vasnier iránt érzett, tiltott szerelmét rejtegetve írja Verlaine versére a Clair de Lune-t.


Rákász Gergely:15 éves korában adta elő első orgonakoncertjét, mint az „ország legfiatalabb koncertorgonistája”. 1998-ban Sopronban figyelt fel rá David DiFiori orgonista és meghívta az Egyesült Államokba koncertezni. 2000-ben diplomázott az ELTE művész tanár szakán. 1998-2002 között a Magyar Rádió Intermezzo zenei műsorának műsorvezető-szerkesztője volt. Ugyanebben az évben indította el magyarországi turnéit, majd művészeti korszakok tematikus koncertsorozatával örvendeztette meg a közönséget. 2010-ben debütált az „Egy koncert kékben” című látványkoncert koncepciójával, amely új műfajt teremtett. Rákász Gergely keze alatt az orgona az amerikai előadói gyakorlatot követve nagyzenekarrá változik. Műsorválasztása különleges, átiratai merészek, hangszerelése egyedülálló. www.rakaszgergely.hu

PR-Evoltion Dance Company:A PR-Evolution Dance Company 2003-ban alakult, a kortárs magyar táncélet egyik legtehetségesebb alkotójaként aposztrofált Kun Attila vezetésével. Ekkor még nem rendelkezett állandó tagokkal. A csapat 2008-ban alakult újjá, Nemes Zsófia alapító igazi társulatot teremtett. Hitvallásuk és céljuk az új utak keresése és a kortárs tánc népszerűsítése. Előadásaikban a tánc szépségén, a mozdulatok kifejezőerején és az emberi test játékán keresztül jelennek meg előttünk azok a képek, hangulatok, érzések, melyek mindennapjainkat átszövik. www.pr-evolution.hu

  Stáblista
Koreográfia 
Nemes Zsófia 
Koncepció 
Rákász Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet a mobilod kijelzőjén vagy kinyomtatva, papíron is bemutathatod!
  Hogy tetszett?