Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BEETHOVEN BUDÁN - BALOGH JÓZSEF ZONGORAKONCERTJE
Nemzeti Táncszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1089 értékelés alapján
  Leírás
1800-ban világraszóló „tavaszi fesztivál” helyszíne volt a Budai Vár. József nádor és a szép cárkisasszony, Alekszandra Pavlovna Romanova menyegzőjét ünnepelte a honi arisztokrácia, melynek alkalmával Budára invitálták a kor legnépszerűbb művészeit, így az akkor harmincéves Ludwig van Beethovent is. Ezt az évfordulót a Budavári Önkormányzat zenetörténeti jelentőségéhez méltó módon igyekszik évről évre megidézni, a mai zenei előadóművészet legrangosabb szereplőit felkérve, hogy segítsenek újrateremteni mindannyiunk számára e zenei ünnep atmoszféráját. Beethoven – mecénásainak köszönhetően – az első független egzisztenciájú „professzionális” zeneszerző és előadóművész volt. 2012-ben ezen mecénások egyikének, Karl von Lichnowsky hercegnek Brazíliából idelátogató ükunokája lesz az ünnepi hangverseny díszvendége.

A fiatal tehetség, Balog József zongoraművész lesz ez alkalommal az ünnepi est szólistája, aki a szerző számos fiatalkori műve között egy Henriette von Lichnowskynak, a herceg húgának dedikált művét, a G-dúr rondót is megszólaltatja a Nemzeti Táncszínház színpadán.


Díszvendég: Eduardo Graf von Lichnowsky

Az esten az alábbi művek hangzanak el:
C-dúr Szonáta op.2 6 Bagatell op. 126  szünet  G-dúr Rondó op. 51. Asz-dúr Szonáta op. 110.

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
Budapest, I., Színház u. 1-3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?