Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NILS HOLGERSON CSODÁLATOS UTAZÁSA A VADLUDAKKAL
Városmajori Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.2 / 10) - 628 értékelés alapján
  Leírás
2012. augusztus 12-én, vasárnap 10:30-kor a Városmajori Szabadtéri Színpadon elevenedik meg Nils Holgersson története egy zenés darab formájában.

A Fogi Színház előadása.Nils Holgersson 24 évvel ezelőtt az egész világot meghódította, mesekönyv, film, 52 részes rajzfilm és képregény is készült történetéből, sőt a kisfiú Márton lúd hátán ábrázolva még a svéd 20 koronás bankjegy hátuljára is felkerült. Magyarországon a rajzfilm 1988-as bemutatójakor hamar a gyerekek kedvencévé vált. A zenés mesejátékot Selma Lagerlöf azonos című regénye nyomán Benedek Gyula írta, zenéjét Rossa László szerezte. A szereposztásban Vinyarszki Janó és Boros Ádám, Szabó Zsuzsa, Benedek Gyula, Fogarassy András, Lénárt László, Fogarassy Bernadett, Ondrik Janó és Bárkány Miklós látható.
 
Nils teljesen hétköznapi kisfiú, eltekintve attól a rossz tulajdonságától, hogy rendszeresen kínozza családi gazdaságuk állatait. Amikor egy napon a szülei elmennek otthonról, egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak elkap és kínozni kezd. A manó hiába rimánkodik, a gyerek nem engedi szabadon. Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe méretűvé varázsolja, és ettől kezdve az állatok nyelvét is érteni kezdi. Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük és csatlakozik a házuk felett elrepülő vadludakhoz. Ettől kezdve Márton lúddal és Pocok barátjával együtt kezdetét veszi a csodálatos utazás a vadludakkal. Izgalmas kalandok során megtanulja szeretni, tisztelni az állatokat és a természetet.
 
A Fogi Színház repertoárjában szerepel többek a Pán Péter, a Süsü, a várvédő, a Hófehérke meg a törpék, a Szaffi, a Gulliver, Dr. Bubó, valamint Micimackó kalandjait bemutató darabjaik, és legújabb meseként a Nils Holgerson csodálatos utazása.
 
Selma Lagerlöf 1909-ben irodalmi Nobel-díjat kapott, melyben az 1906-1907-ben kiadott és fergeteges sikert elért mesének is nagy szerepe volt. A könyv eredetileg földrajztankönyvnek készült általános iskolások számára és a svéd gyerekek körében évtizedekig a legnépszerűbb olvasókönyv volt. A világ számtalan nyelvére lefordított változata a mai napig érdekes olvasmány. Film, majd 1980-ban svéd-csehszlovák-japán koprodukcióban 52 részes rajzfilm készült a meséből.
  Szereposztás
Nils Holgersson 
Vinyarszki János 
Akka 
Benedek Gyula 
Szmörre a róka 
Fogarassy András 
Szmörre a róka 
Lénárt László 
Ingrid 
Fogarassy Bernadett 
Márton lúd 
Ondrik János 
Márton lúd 
Bárkány Miklós 
  Stáblista
Selma Lagerlöf azonos című regénye nyomán írt 
Benedek Gyula 
Rendező 
Benedek Gyula 
Zene 
Rossa László 
Dalszöveg 
Lénárt László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet a mobilod kijelzőjén vagy kinyomtatva, papíron is bemutathatod!
  Hogy tetszett?