Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GÖRDESZKÁK A BEAVATÓ TÁNCSZÍNHÁZI PROGRAM KERETÉBEN
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Frenák Pál Társulat: Gördeszkák A Gördeszkák koreográfiája Frenák Pál gyermekkori emlékképeiből épül fel, amelyben a tinédzserek divatos sportszere szokatlan metaforaként jelenik meg. Az előadás világa a ’60-as évek hátrányos társadalmi helyzetből eredő, állami intézménybe zárt gyermekek világát tükrözi, amely oly sok felszabadult és mégis komoly életörömet fejez ki. Nem mintha ez a világ olykor ne lenne kegyetlen és vad, nem mintha az élet sötét oldala hiányozna belőle. De mindez gyermeki ártatlansággal, a gyermekek hangján szólal meg
A Gördeszkák mozgása az állami intézménybe zárt, elszigetelt gyermekek világát tükrözi. Bent erőszak, az érzések elfojtása, ahol kérdő, értetlen, kerítés mögé zárt arcok sorakoznak. A gyermekek közötti párbeszéd replikázás, szavak nélkül történik. Frenák egyedi jelrendszerén keresztül mutatja be a korai érzékelést, a gyermeki, majd az ifjúkori megfigyeléseket.

Az egyensúlyt jelentő kiút keresése során valós és elképzelt pillanatok elevenednek meg a színpadon. Az előadás dinamizmusát az energikus mozgásvilág, a díszletelemek, a fény- és hanghatások összjátéka teremti meg.
  Szereposztás
Előadó 
Feledi János 
Előadó 
Holoda Péter 
Előadó 
Jessica Simet 
Előadó 
Túri Lajos 
Előadó 
Vasas Erika 
  Stáblista
Koreográfia 
Frenák Pál 
Szcenográfia 
Frenák Pál 
Zene 
Kurtág György 
Fény 
Marton János 
Hang 
Hajas Attila 
Színpad 
Zoltai György 
Koreográfus-asszisztens 
Zambrzycki Ádám 
Produkciós vezető 
Ujvári-Pintér György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?