Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BEMUTATÓ KREAT͍V KR͍ZISOM
Nemzeti Táncszínház - Refektórium

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Ifj. Zsuráfszki Zoltán: Kreatív KríziSom
neoautentikus táncelőadás egy felvonásbanArs poeticam: Gondolatiság, erős folk-organikus világ, aktualitás, színház.

Somogyországban a legkeményebb életű „pásztornemzetség” volt a kanász. A somogyi kanászok természetet ismerő, ősi bölcseletet tudó, kétkezi munkát végző, gyakorlati emberek voltak, a társadalomtól és a materiális világtól függetlenül, szabadon, időtlenül élték szép világukat.
A Kreatív kríziSom című táncelőadásban ezt a természetesen egyszerű, kompromisszumot nem ismerő, bátor attitűdöt állítom példaképpen a mai magyar válságot megélők elé. A táncelőadásban somogyi autentikus néptáncot és az egyéni kortárs mozgásvilágomat fűztem dramaturgiai folyamattá. Egy ívet rajzolva, melyben az elmúlás, megtartás, közösség, egyén problematikáját fejtegetem.
Az élő muzsika és tánc, film, jelmez interakciója, összművészeti jelen idejű innovatív üzenetének kifejezése elengedhetetlen kelléke a Kreatív kríziSom táncelőadásnak. Ha a világ válságban van, mi a teendő? A krízisben hitünk, tartásunk, szuverén gondolataink, kultúránk megőrzése, közösségeink léte, egyéni döntésünkön, akaratunkon, kreatív megoldásunkon áll, vagy bukik. Két út van, a pozitív és negatív pólus: csak rajtunk múlik melyik utat választjuk…

Előadók: Az Idéző Kamara Táncszínház táncosai: Járay Anikó Csilla, Lendvay Zsóka, Marosi Erika, Szabó Rubinka, Rimár Ilona "Iza", Brachna Bálint, Kökény Róbert, Linczenbold Maximilian, Szabó Dániel, ifj. Zsuráfszki Zoltán

Zeneszerző: Csoóri Sándor "Sündi"
Jelmeztervező, plakátterv: Galesz Hanna
Látványterv, filmbejátszás: Mihályi András
A koreográfus munkatársai: Szabó Rubinka és Linczenbold Maximillian
Rendező- koreográfus: ifj. Zsuráfszki Zoltán
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?