Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SCHWAJDA GYÖRGY:HIMNUSZ
Thália Színház - ÚJ STÚDIÓ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Schwajda György: Himnusz

A Gózon Gyula Kamaraszínház előadása.
Schwajda György (1943-2010) nemzetközi hírű drámaíró és dramaturg, a színházi élet meghatározó személyisége több évtizedes alkotó tevékenységével beírta magát a magyar színháztörténetbe. Több drámát írt, darabjait leginkább a fanyar humor, a groteszk jellemzi.   „A Himnusz című abszurd dráma a szocializmusban született, de úgy gondolom, hogy társadalmi formáktól és izmusoktól függetlenül ma is a következő kérdéseket feszegeti: - Mit ér az ember, ha melós. - Mit ér a család, ha szegény. - Mit ér a segítség, ha bűntet. - Mit ér a szeretet, ha teher. - Mit ér a társadalom, ha zsarnok. -Mit ér a hit, ha csonka. - Mit ér a szabadság, ha kaloda. - Mit ér a himnusz, ha magyar. - Mit ér … A darab hőse Józsi, a kisemmizettsége, megsemmisítése ellen a lázadást választja, amely, bár tragikomikus, mégis az egyetlen emberi válasz.”  (Árkosi Árpád)
  Szereposztás
Mentor 
Juhász Levente 
Az ember 
Kuna Károly 
Mentor 
Koncz Andrea 
Mentor 
Orbók Áron 
Mentor 
Király Tamás 
Az asszony 
Vasvári Emese 
Mentor 
Kovács Annamária 
  Stáblista
Zene 
Horváth Károly 
Díszlet 
Antal Csaba 
Jelmez 
Debreczeni Borbála 
Rendező asszisztens 
Kickinger Kitti 
Rendező 
Árkosi Árpád 
Súgó 
Landeszmann Judit 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. A Tháliában a pénztárban ki tudják nyomtatni a jegyed, ha bemutatod okostelefonon - kérjük, legkésőbb 30 perccel az előadás előtt érj oda!
  Cím
1065, Nagymező u. 22 - 24. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?