Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANNA GAVALDA: SZERETTEM ŐT - GYÖRGYI ANNA ÉS SZILÁGYI TIBOR
Rózsavölgyi Szalon

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 355 értékelés alapján
  Leírás
Anna Gavalda: Szerettem őt

„Mindig is voltak férfiak, akik csalják a feleségüket. Mennyire banális az egész történet. Hogy ez mindig így van. Hogy az vezeti őket, ami a gatyájukban van. Végül is csak szemet kell hunyni és magától elmúlik az egész. Tudomásul kell venni és kész. Kész, megvan. Túl vagyunk rajta… igaz? Ezt gondolja. Mindnyájan ezt gondoljuk.”- mondja dühösen, kétségbeesetten, vádlón a történet hősnője. Ilyen egyszerű lenne? Ez lenne a megfejtése magánéletünk oly gyakori válságainak? Egy fiatal nőt két gyerekkel elhagy a férje. Árulás? Egy férfi nem vállalja élete nagy szerelmét, s kiüresedett házasságának megőrzése mellett dönt. Ki kit árult el?  Milyen mindennapi történetek, mennyire hétköznapi döntési helyzetek… Milyen könnyű feltenni ezeket a kérdéseket, s milyen nehéz rá választ találni… Vannak-e egyáltalán  kész válaszok, amelyek mindnyájunknak iránytűként szolgálhatnak az élet sokarcú, sokszínű helyzeteiben? Szabad-e könnyen ítélkezni? Lehet-e? Képesek vagyunk-e egy másik sors fénytörésében ránézni a saját életünkre? Mennyi kérdőjel… Egy hatvan év körüli férfi – az após, s a fia elhagyott asszonya viaskodik  egy éjszakán át  életük – az ÉLET nagy kérdéseivel.  Anna Gavalda, a nemzetközi hírű francia írónő sok nyelven sikeres regénye igazi kamaradrámának kínálkozik. A néző önmagával, önmaga kérdéseivel találkozik.

„A Rózsavölgyi cég az egyetemes és magyar zenetörténet egy darabját jelenti” (Szabolcsi Bence)

A magyarországi zenei életben kiemelkedő fontosságú Rózsavölgyi és Társa céget több mint másfél évszázada alapította Rózsavölgyi Gyula és tőkéstársa Grinzweil Norbert.

A kereskedelemmel, zenemű- és könyvkiadással, hangversenyek szervezésével, zenei együttesek menedzselésével foglalkozó üzlet alapítása után nem sokkal a magyarországi zenei élet központjává vált. Találkozó helye volt neves magyar és külföldi zenészeknek, többször járt itt Liszt Ferenc és Richard Wagner is.

Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő, Weiner Leó mellett több mint ezer zeneszerző műveit ismertették meg a világgal, a Rózsavölgyiek szervezték többek között Claude Debussy és Maurice Ravel budapesti fellépéseit.

Idén száz éve, 1912-ben nyílt meg a Rózsavölgyi és Társa cég új, kulturális központnak nevezhető üzlethelysége a Lajta Béla által tervezett épületben, a Szervita tér 5. szám alatt. Az új bolt beindításával a Rózsavölgyi név fogalommá vált, valós szlogenné lett az a kijelentés, hogy: Minden, ami zene – Rózsavölgyi.

„Rózsavölgyi műkereskedését oly pompásan díszíté föl, miszerint azt méltán lehet bolt szalonnak nevezni” (Budapesti Hírlap, 1853.)

A cég 1994-ben újra magántulajdonba került. Az új tulajdonosok célul tűzték ki annak a sokrétű tevékenységnek a folytatását, amely a cég korábbi működését jellemezte. A célt a cégcsoporthoz csatlakozó Pentaton Koncert és Művészügynökséggel - a rendszerváltozás utáni első és legnagyobb művészeti menedzserirodával - közösen meg is valósították. Az ügynökség foglalkozik ugyanis Mikósa Erika, Érdi Tamás menedzsmentjével a Budapesti Operett Színház külföldi fellépéseivel, de megszervezte többek közt Rolando Villazón vagy Pierre Boulez magyarországi fellépéseit is. A Rózsavölgyi Kiadó pedig olyan hiánypótló zenei témájú kiadványokat jelentetett meg, mint a Képes Magyar Zenetörténet, vagy Erkel Ferenc operapartitúráinak összkiadása.

A Rózsavölgyi Zeneműbolt Pest legrégibb üzlete, amely 162 éve végzi ugyanazt a tevékenységet mind a mai napig. Érdemeinek elismeréséül 2001-ben megkapta a „Pro Urbe Budapest” 2012-ben pedig a „Pro Civibus” díjat.

Az épület fennállásának 100. évfordulójára átalakult, megszépült a bolt és azzal egybenyitva április 11-én, a költészet napján - Zimányi Zsófia művészeti vezetésével - megnyílik a Belváros új kávéháza és művészeti központja: a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, amelyet Rogán Antal, Belváros – Lipótváros polgármestere nyit meg a nagyközönség számára.

A napközben kávéházként, esténként kamaraszínházként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei és jazz koncertek, könyvbemutatók és gyerekprogramok, Cimbora Klub szerepelnek.

Az április 11-én, a költészet napján Tóth Krisztina, Kemény István költők és Miklósa Erika operaénekes közös estjével nyit a Rózsavölgyi Szalon. A nyitóhéten megrendezésre kerülő PÁR-BESZÉD című zenés irodalmi sorozatunkon vendégeink lesznek a Magvető kiadó szerzői: Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Darvasi László, valamint Udvaros Dorottya színművész, Lukács Miklós cimbalomművész, és Érdi Tamás zongoraművész.

A június közepéig tartó nyitószezon színházi premierje Anna Gavalda: Szerettem őt című regényének színpadi adaptációja, - amelyet Szántó Erika rendezett - Györgyi Anna és Szilágyi Tibor előadásában. Vendégünk lesz továbbá: Falusi Mariann, Jordán Tamás, Bársony Bálint és sokan mások.

A szombati gyerekprogram keretében a Rózsavölgyi Szalon ad otthont az újrainduló Cimbora Klubnak. A klub célja egy olyan állandó ifjúsági kulturális műhely létrehozása, amely összehangolt programsorozat szervezésével rendszeresen várja kisiskolás korú látogatóit. Itt forgatjuk a Magyar Televízió Cimbora műsorának részleteit, ahol művészeti életünk legkiválóbb képviselőinek közreműködésével készül a sorozat.

A Rózsavölgyi Szalon a magyar művészeti élet otthona szeretne lenni – egy igazi szellemi találkozóhely – olyan közösségi tér, ahol mindig történik valami, mindig jó a társaság és ahova visszavágynak vendégeink.

Asztalfoglalás: http://szalon.rozsavolgyi.hu/kavezo/asztalfoglalas.html

www.rozsavolgyi.hu
  Szereposztás
Színész 
Györgyi Anna 
Színész 
Szilágyi Tibor 
  Stáblista
Anna Gavalda regénye alapján színpadra alkalmazta és rendezte 
Szántó Erika 
Fordító 
Tóth Krisztina 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?