Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

KOLLEKTÍV NEURÓZIS - FALUSI MARIANN ESTJE
Rózsavölgyi Szalon

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kollektív neurózis - Falusi Mariann estje
Közreműködik: Danis Lídia, Szirtes Edina Mókus, Sárik Péter A népszerű, magyar származású amerikai újságírónő Kati Marton „Kilenc magyar, aki világgá ment” című könyvének témája ihlette az est során felhangzó 25 dalt. A dalokban a főszereplők útját hangszerelik és énekli meg Falusi Mariann.  Elhangzanak olyan világslágerek, mint az "As time goes bye" a Casablancából, ugyanakkor Horváth Jenő Pingvindala is jól megfér Leonard Cohen Guests-jével. A könyv annak a kilenc magyar emigránsnak az élettörténetét dolgozza fel, akik a nácizmus elől külföldre menekültek, s akik új hazájukban a maguk területén, a tudományban vagy a művészetben világhírre tettek szert, kiemelkedően fontos helyet töltenek be a huszadik század történelmében, kultúrájában, művészetében.


„A Rózsavölgyi cég az egyetemes és magyar zenetörténet egy darabját jelenti” (Szabolcsi Bence)

A magyarországi zenei életben kiemelkedő fontosságú Rózsavölgyi és Társa céget több mint másfél évszázada alapította Rózsavölgyi Gyula és tőkéstársa Grinzweil Norbert.

A kereskedelemmel, zenemű- és könyvkiadással, hangversenyek szervezésével, zenei együttesek menedzselésével foglalkozó üzlet alapítása után nem sokkal a magyarországi zenei élet központjává vált. Találkozó helye volt neves magyar és külföldi zenészeknek, többször járt itt Liszt Ferenc és Richard Wagner is.

Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő, Weiner Leó mellett több mint ezer zeneszerző műveit ismertették meg a világgal, a Rózsavölgyiek szervezték többek között Claude Debussy és Maurice Ravel budapesti fellépéseit.

Idén száz éve, 1912-ben nyílt meg a Rózsavölgyi és Társa cég új, kulturális központnak nevezhető üzlethelysége a Lajta Béla által tervezett épületben, a Szervita tér 5. szám alatt. Az új bolt beindításával a Rózsavölgyi név fogalommá vált, valós szlogenné lett az a kijelentés, hogy: Minden, ami zene – Rózsavölgyi.

„Rózsavölgyi műkereskedését oly pompásan díszíté föl, miszerint azt méltán lehet bolt szalonnak nevezni” (Budapesti Hírlap, 1853.)

A cég 1994-ben újra magántulajdonba került. Az új tulajdonosok célul tűzték ki annak a sokrétű tevékenységnek a folytatását, amely a cég korábbi működését jellemezte. A célt a cégcsoporthoz csatlakozó Pentaton Koncert és Művészügynökséggel - a rendszerváltozás utáni első és legnagyobb művészeti menedzserirodával - közösen meg is valósították. Az ügynökség foglalkozik ugyanis Mikósa Erika, Érdi Tamás menedzsmentjével a Budapesti Operett Színház külföldi fellépéseivel, de megszervezte többek közt Rolando Villazón vagy Pierre Boulez magyarországi fellépéseit is. A Rózsavölgyi Kiadó pedig olyan hiánypótló zenei témájú kiadványokat jelentetett meg, mint a Képes Magyar Zenetörténet, vagy Erkel Ferenc operapartitúráinak összkiadása.

A Rózsavölgyi Zeneműbolt Pest legrégibb üzlete, amely 162 éve végzi ugyanazt a tevékenységet mind a mai napig. Érdemeinek elismeréséül 2001-ben megkapta a „Pro Urbe Budapest” 2012-ben pedig a „Pro Civibus” díjat.

Az épület fennállásának 100. évfordulójára átalakult, megszépült a bolt és azzal egybenyitva április 11-én, a költészet napján - Zimányi Zsófia művészeti vezetésével - megnyílik a Belváros új kávéháza és művészeti központja: a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, amelyet Rogán Antal, Belváros – Lipótváros polgármestere nyit meg a nagyközönség számára.

A napközben kávéházként, esténként kamaraszínházként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei és jazz koncertek, könyvbemutatók és gyerekprogramok, Cimbora Klub szerepelnek.

Az április 11-én, a költészet napján Tóth Krisztina, Kemény István költők és Miklósa Erika operaénekes közös estjével nyit a Rózsavölgyi Szalon. A nyitóhéten megrendezésre kerülő PÁR-BESZÉD című zenés irodalmi sorozatunkon vendégeink lesznek a Magvető kiadó szerzői: Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Darvasi László, valamint Udvaros Dorottya színművész, Lukács Miklós cimbalomművész, és Érdi Tamás zongoraművész.

A június közepéig tartó nyitószezon színházi premierje Anna Gavalda: Szerettem őt című regényének színpadi adaptációja, - amelyet Szántó Erika rendezett - Györgyi Anna és Szilágyi Tibor előadásában. Vendégünk lesz továbbá: Falusi Mariann, Jordán Tamás, Bársony Bálint és sokan mások.

A szombati gyerekprogram keretében a Rózsavölgyi Szalon ad otthont az újrainduló Cimbora Klubnak. A klub célja egy olyan állandó ifjúsági kulturális műhely létrehozása, amely összehangolt programsorozat szervezésével rendszeresen várja kisiskolás korú látogatóit. Itt forgatjuk a Magyar Televízió Cimbora műsorának részleteit, ahol művészeti életünk legkiválóbb képviselőinek közreműködésével készül a sorozat.

A Rózsavölgyi Szalon a magyar művészeti élet otthona szeretne lenni – egy igazi szellemi találkozóhely – olyan közösségi tér, ahol mindig történik valami, mindig jó a társaság és ahova visszavágynak vendégeink.

Asztalfoglalás: http://szalon.rozsavolgyi.hu/kavezo/asztalfoglalas.html

www.rozsavolgyi.hu

  Szereposztás
közreműködik 
Danis Lídia 
hegedű, tangóharmonika 
Szirtes Edina 
zongora 
Sárik Péter 
ének 
Falusi Mariann 
  Stáblista
Rendező 
Beck György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?