Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DA NOBIS PACEM / LES NOCES / AMOR DI MUNDO
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1166 értékelés alapján
  Leírás
A Compagnia EgriBiancoDanza székhelye az olaszországi Torino, igazgatója az olasz táncélet egyik legjelentősebb koreográfusa, Susanna Egri. A Compagnia EgriBiancoDanza 1999-ben jött létre, céljuk a táncelőadások létrehozása mellett a táncművészet oktatásának támogatása. A társulat továbbvitte Egri előző együttese, az elmúlt 30 év egyik legreprezentatívabb olasz tánctársulatának számító I Baletti di Susanna Egri tapasztalatait és hagyományait. A társulatot az Olasz Kulturális Minisztérium, a Piedmonti Régió és Torino Városa támogatja, társigazgatója pedig Susanna Egri egykori tanítványa, a helyi koreográfus, Raphael Bianco.

A társulat nyolc táncosból áll, akik mindannyian magas szintű, professzionális táncos tapasztalatokkal rendelkeznek. Az együttes koreográfiái szilárd balett alapokon nyugszanak, ezeket ötvözik különböző kortárs stílusokkal. Ennek következtében a társulat repertoárja nemcsak neoklasszikus darabokból, hanem kortárs tánckoreográfiákból is áll. 1999 óta a Compagnia EgriBiancoDanza világszerte számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, így többek között Argentínába (Buenos Aires, Cordoba, Mar del Plata, Resistencia), Magyarországra (Budapest Tavaszi Fesztivál), Máltára (Teatro Manoel), Görögországba (Corfu, A modern tánc fesztiválja), Szerbiába (Belgrádi Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál), Oroszországba (Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál, Taganka Színház - Moszkva), Franciaországba (Champs Elysées Színház - Párizs), Portugáliába (Camoes Színház – Lisszabon), Macedóniába (Ohrid Nyári Fesztivál), Chilébe, Belgiumba és Olaszország egész területére.

Művészeti igazgató: Susanna Egri
Társigazgató: Raphael Bianco
Színpadi rendező és fényterv: Enzo Galia
Táncosok: Elisa Bertoli, Maela Boltri, Melissa Boltri, Francesca Ossola, Alberto Cissello, Vincenzo Criniti, Vincenzo Galano, Cristian Magurano

PROGRAM:   DA NOBIS PACEM

Koreográfia: RAPHAEL BIANCO
Zene: Arvo PÍ„RT
Fény: ENZO GALIA
Díszlet és kellékek: RAPHAEL BIANCO és IVANO COVIELLO
Az előadás hossza: 25’
Bemutató: 2006.

Táncosok: Elisa Bertoli, Maela Boltri, Melissa Boltri, Francesca Ossola, Alberto Cissello, Vincenzo Criniti, Vincenzo Galano, Cristian Magurano

A “Da Nobis Pacem” című balett, melynek zenéjét a kortárs észt zeneszerző, Arvo Part írta, a békekeresés témája köré épül. Arvo Part a capella szólistákra írt “Da pacem domine” darabjából ihletet nyerve az előadás – a Part által sugallt módon – a transzcendensbe való menekülés iránti egyre növekvő vágyat idézi meg, amely a mostani, kiábrándult és erőszakos világban a megváltás utolsó reménye maradt. Raphael Bianco olyan embereket jelenít meg, akiket elsodortak az események, és akik az abszolút igazságot keresik annak reményében, hogy megtalálják a végső békét, miközben a hitük keresése során felmerülő kérdéseikre keresnek választ.


LES NOCES (Menyegző)
Koreográfia: RAPHAEL BIANCO
Zene: IGOR STRAVINSKY
Fény: ENZO GALIA
Díszlet és kellékek: ENZO GALIA és IVANO COVIELLO
Az előadás hossza: 23’
Bemutató: 2011.

Raphael Bianco egy házasságra kényszerített pár szorongását és zavarát járja körül.
Az előre elrendezett házasságokra néhány kultúrában, még a nyugati világban is kritikus szemmel tekintenek.

Táncosok:
A menyasszony: Elisa Bertoli, a vőlegény: Vincenzo Criniti, a rokonok: Maela Boltri, Melissa Boltri, Francesca Ossola, Alberto Cissello, Vincenzo Galano, Cristian Magurano


AMOR DI MUNDO
Koreográfia: RAPHAEL BIANCO
Zene: CESARIA EVORA dalai
Világítás: ENZO GALIA
Az előadás hossza: 23’
Bemutató: 2012.

Táncosok: Elisa Bertoli, Maela Boltri, Francesca Ossola, Alberto Cissello, Vincenzo Criniti, Vincenzo Galano, Cristian Magurano

A nemrégiben Torinóban bemutatott “Amor di Mundo” (A világ szeretete) című darab Raphael Bianco új alkotása, amely a közelmúltban elhunyt, világhírű énekesnő, Cesaria Evora dalaira épül. Bianco ezúttal egy olyan ország lelkére és hangjára összpontosít, amely az élet nehézségei ellenére még mindig reménnyel tekint a jövő felé. A koreográfia teljes egészében magáévá teszi a Cesaria Evora zenéjében mélyen és folyamatosan jelen lévő, a világ és az élet iránt érzett mérhetetlen szeretetet.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?