Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ESZTER
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1166 értékelés alapján
  Leírás
Inversedance - Fodor Zoltán társulata: Eszter

Az előadás az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Vallasi tanácsadó: Verő Tamás rabbiDarabom  Eszter könyvéből  merítkezik. A könyvből, mely elmeséli, hogyan élhetett a zsidó származású Eszter a perzsák által leigázott nép tagjaként, majd később a nagy világuralkodó, Áhásvérus kiválasztottjaként, származását letagadva az idegen ország uralkodónőjeként. Hogyan mentette meg népét az ősi bosszútól fűtött Haman mesterkedésétől, vagyis a biztos haláltól, és hogyan fordult meg a sors, mikor a gyűlölködőt arra a fára akasztották, amit ő maga szánt Mordechájnak, Eszter nevelőapjának. A több, mint 2500 éve történt esemény óta a zsidóságnak a sors forgandósága egyet jelent az örömmel, a felszabadulással és a purimmal, mely a vallás egyik legvidámabb ünnepe. Koreográfiámban Eszter, Haman, Áhásvérus, Mordecháj csupán szimbólumok, az alázatnak, a szeretetnek, a hatalom birtoklásának, a bosszúvágynak, az önzetlenségnek, és az igazságnak megtestesítői. Értelmezésemben Eszter élete lélektani vívódás a rabság és a szabadság furcsa kettősségében, a hit és a szerelem között való egyensúlyozás. A történetet olyan környezetbe próbáltam ágyazni, ahol megszűnik a mindennapi értelemben vett tér és idő fogalma, ahol a narratíva háttérbe szorul, hogy a táncosok fizikai megnyilvánulásai érzelmi alapúak lehessenek. Ezt a továbbgondolt, személyes értelmezést öleli át Eszter története.
  Szereposztás
Táncos 
Balássy Szilvia 
Táncos 
Dobrovics Réka 
Táncos 
Somorjai Judit 
Táncos 
Széki Zsófia 
Táncos 
Fodor András 
Táncos 
Fodor Zoltán 
Táncos 
Nagy Tibor 
  Stáblista
Koreográfia 
Fodor Zoltán 
Koreográfus asszisztens 
Balkányi Kitty 
Díszlet 
Iványi Árpád 
Jelmez 
Iványi Árpád 
Zene 
Hámor József 
Fény 
Stadler Ferenc 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?