1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
KUTYASZORÍTÓBBAN
Bárka Színház - Vívóterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
10.0 / 10
2 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Tíz színész egy füstös kocsmában azon morfondírozik, hogy hogyan tovább. Nincs tovább. De van tovább. Nincs tovább. Miért nincs? Mert nincs pénz. Az nem kell. De kell. Akkor szerzünk. De hogy? Majd lesz. Nem lesz. Akkor kirabolunk valakit. Kit? Akinek van. Hogy? Kitaláljuk. Azután? Ha túléltük, akkor utána jobb lesz. Ha nem, akkor itt a vége.

Az előadás hat fiatal budapesti srác története, akik nem ismerik egymást. Azt tervezik, hogy Andy Vajna születésnapi party-ján kirabolják a producer házát, és a filmtámogatási pénzzel elmenekülve új életet kezdenek egy másik országban. Az akciót az egyik fiú apja szervezi, aki álneveket ad a fiúknak: Fehér, Szőke, Narancs... A tervek szerint a rablás után egyenesen egy raktárba hajtanak, hogy szétosszák a pénzt.

Az akció vérfürdőbe torkollik: az egyik fiú nem tud uralkodni magán és lövöldözni kezd. A rendőrség rajtuk üt a helyszínen. Mindegyikük különböző utakon menekül a házból, nem tudnak egymásról semmit. A megbeszélt búvóhelyen, a raktárban, kétségbeesetten igyekeznek rekonstruálni a házban történt eseményeket. Mindenki bizalmatlanná válik, vádaskodik, félti a saját életét. Senki nem hisz senkinek, miközben nem mernek sem kimozdulni a raktárból, sem odabent maradni. Kutyaszorítóban vannak, amikor is rádöbbennek, hogy van egy besúgó közöttük.

"Quentin Tarantino azonos című filmjének színpadi átiratát a színészekkel közösen dolgoztuk át. A realitás, a mesevilág és az abszurd találkozik egy történetben. Tarantino ma már klasszikusnak számító kultuszfilmjét úgy dolgoztuk át, hogy az minden humorát és eleganciáját megőrizve egy új megvilágításban, komplexebb formában kerüljön színpadra. Az átdolgozott anyagban olyan jelenetek is megelevenednek, amelyek a filmtől elrugaszkodva, magyarországi viszonyokban mutatják be a szereplőket, akik a bizalmatlanság, a hitetlenség és a tehetetlenség mintái. Frusztrált fiatalok, akik egész életükben nem akartak mást, mint jól élni." (Radnai Márk rendező)

Fotó:Trokán Nóra

Szereposztás

Színész Pálos Hanna
Színész Anger Zsolt
Színész Kovács Ádám
Színész Borbély Alexandra
Színész Fehér Benő
Színész Király Dániel
Színész Kolnai Kovács Gergely
Színész Simon Zoltán
Színész Rada Bálint
Színész Klem Viktor
Színész Rusznák András

Stáblista

Fény Mervel Miklós
Hang Belényesi Zoltán
Koreográfia Fejes Kitty
Látvány-média Cseh Renátó
Dramaturg Fekete Tamás
Produkciós vezető Ságodi Ildikó
A rendező munkatársa Tóth Péter
Rendező Radnai Márk

Helyszín

Bárka Színház
1082 Budapest, Üllői út 82.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!