Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KÖVESDI LÁSZLÓ: €¦HOGY MI AZ A MAJOMTŐR€¦
Szkéné Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 166 értékelés alapján
  Leírás
Kövesdi László: …hogy mi az a MAJOMTŐR…
zenés portréjáték Csontváry Kosztka Tivadar és Kassák Lajos írásainak felhasználásával

45 éves vagyok, színész. Úgy mondják, ez az a kor, amikor egy komédiás pályája csúcsára ér, tudásban, tapasztalatban egyaránt. Ekkor ébred fel, az összegzés, leltár készítésének igénye.

A „majomtőr kifejezéssel" Robert M. Pirsig: A zen, és a motorkerékpár ápolás művészete című könyvében találkoztam, és rádöbbentem, ennek az „eszköznek" a működése pontosan leképezi mindazt, ami életem során előrevitt és gátolt.

Hosszú, egyéves munka előzte meg portréjátékom színpadra vitelét. Nagy segítségemre volt Kassák Lajos és Csontváry Kosztka Tivadar, akikkel ugyan nem találkozhattam, de szellemi jó barátaimnak, példaképeimnek tartok. ͍gy hát potréjátékom valójában hármas életrajzi mű, remélem tisztelettel veszik, ha odafönt „fény-kocsijaikon" száguldozva megállnak egy pillanatra.

Külön köszönetet szeretnék mondani: Cseh Juditnak, Tana Kovács Áginak, Kulcsár Vikinek, Wittek Bélának, Vida Zolinak, Jánosnak, Fabók Endrének és persze szüleimnek és húgomnak valamint a Szkéné Színháznak és a Fügének.
Az előadás mindazoknak szól, akiknek valaha játszottam, akik tapsoltak, és akik nem, mert ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy megmutassam mindazt, amit megtanultam, és amivel még adós maradtam.
  Szereposztás
Akárki 
Kövesdi László 
  Stáblista
Rendező 
Cseh Judit 
Fényterv, szcenika 
Vida Zoltán 
Dramaturg 
Fabók Endre 
Zene 
Wittek Béla 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Szkéné Színházban csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
  Hogy tetszett?