Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZÓLÓDUÓ NEMZETKÖZI TÁNC FESZTIVÁL 2012 - VE
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 510 értékelés alapján
  Leírás

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2012 (XIII. év)
Az Orkesztika Alapítvány nyílt pályázati rendszerrel működő nemzetközi táncfesztiválja

csütörtöktől vasárnapig a Mu Színházban.

Az Orkesztika Alapítvány 2000 óta rendezi meg Szóló Tánc, és 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját, a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseit bemutassa. A SzólóDuó fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosokot bátorítsa, legújabb alkotásait megismertesse a nagy közönséggel. A SzólóDuó sok korábbi fellépője mára már nemzetközileg elismert koreográfus táncos (Bata Rita, Duda Éva, Ladjánszki Márta, Pataky Klári). A versenyprogramban résztvevők személyes szakmai visszajelzést kapnak a nemzetközi zsűritől, ezzel ösztönözve a további, önálló alkotások elkészítését.

A SzólóDuó Fesztivált jelölő körök előzték meg, Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A más országból érkező jelentkezők videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. A fesztivál előzsűrijei az idei közel 100 jelentkező körül 34 produkciót választott be a SzólóDuó 2012 versenyprogramjába. A Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Svédországból, Ausztriából és Magyarországról érkező koreográfusok és táncosok szóló esetén 6, duó esetén 9 perces premierjeit láthatja, szavazataival pedig értékelheti majd a közönség a MU Színházban.

A fesztivál ideje alatt minden délelőtt workshoppokra várjuk a profi és kezdő táncosokat a Mozdulatművészeti Stúdióban. A fesztivál helyszínein minden este az Ork-Kota Platform 3.0 keretében 1 perces táncfilmeket láthatnak a fesztiválra látogatók.

A SzólóDuó2012 Gálaestjén az idei versenyprogram legjobbjait, illetve a tavalyi két nyertes, Monika Castkova (CZ) és Cansu Ergin (TR-P) egy-egy önálló, legfrissebb munkájának premierje lesz látható. Illetve idén először, a workshop résztvevői is tartanak egy rövid bemutatót a nagyközönség számára a fesztivál utolsó napján.

Előadók és koreográfusok:

BALLA Eszter (HU), BARTCZAK Adrian (PL), BARTCZAK Magdalena (PL),BEDNAI Nikolett (HU), BEHREN Tim (DE), BENHÁKOVÁ Anna (CZ), BERNÁTH Bernadett (HU), BOBROWSKI Janina (DE), BOZEK MUSZYNSKA Alekasandra (PL), CIMBOROVA Veronika (SK), CZAP Gábor (HU), CSÁK Beatrix (HU),DUROV Martin (SK), EGYED Bea (HU), FÖLDESI Barbara (A), GRECSÓ Zoltán (HU), GULYÁS Anna (HU), GUTTENHOEFER Sophia (DE),GYULAI Júlia (HU),HARASZTI-ZWIEP Adrienn (HU), HELLSTEN Ida (S), HIRTH Anne (DE), HOLESZ Aleksandra (PL), HOUÅ KOVÁ Petra (CZ), JAREMKO Karolina (PL), JOBBÁGY Bernadett (HU), JUHÁSZ Zsolt (HU), KIRSCHNER Samuel (A), KISS Anikó (HU), KREJČ͍ OndÅ™ej (CZ), KUBÁŇ Å imon (CZ), KUTTNEROVÁ Markéta (CZ), LIPSKER Maya (DE), LŐRINCZ Krisztina Mariann (HU), LUKÁCSI Laura (HU), MALICKI PaweÅ‚ (PL), MALOJLO Dariusz (PL), MELETIADIS Photini (DE), MÉSZÁROS Márk (HU) NAGY Zoltán (HU), PATSCHOVSKY Florian (DE), PAWELEC Maria (PL), PLAWGO Julia (PL), POLOWCZYK Joanna (PL), RATAJSKI MichaÅ‚ (PL), ROVÓ Péter (HU), ROZGONYI Melitta (HU), RÓZSAHEGYI Orsolya (HU), SAMU Kristóf (HU), SCHELL Martin (HU), SKOWRON Karolina (PL), SOMORJAI Judit (HU), SÖDERHULT Ellen (S), STRÁN͍KOVÁ Anežka (CZ), SZELES Tamás (HU), TÓTH Klaudia (HU), ÚJVÁRI Milan (HU), VINCZE Levente Gergely (HU), VÖRÖS Renáta (HU), ZIELONKA Ewelina (PL).

www.szoloduo.com

SzólóDuó partnerek:

Orkesztika Alapítvány (HU), Barnes Crossing Choreographen-Netzwerk e.V. (D), EFERTE - Fundacja Rozwoju Tanca (PL), Mozdulatművészeti Stúdió (HU).

Együttműködő partnerek:

Magyar Mozdulatművészeti Társulat Kft.
Támogató intézmények:
Lengyel Intézet, Cseh Centrum, Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió

Pályázati támogatók:

Főprogram - Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Működtetés - Nemzeti Erőforrás Minisztériuma

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2012 programja

Megnyitó Est
2012. 01. 04. szerda (Wednesday) 19h
Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió (1097 Budapest, Tagló u. 11-13.)
Az est vendége Guest performance: Anna Piotrowska - "Close to gate No. 5 - clitoris landscape"

Versenyprogram

2012. 01. 05. csütörtök (Thursday) 20h, 2012. 01. 06. péntek (Friday) 20h, 2012. 01. 07. szombat (Saturday) 20h
MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy József u. 17.)

SzólóDuó 2011 Gálaest
2012. 01. 08. vasárnap 20h
MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy József u. 17.)

Program:
SzólóDuó 2012 versenyprogram legjobbjai.
Díszvendég:
A SzólóDuó 2011 nyertesek legújabb koreográfiáinak premierje:
Monika Castkova (CZ): Twinkle és Cansu Ergin (TR-P): Reservoire

Kísérő programok

Tánckurzusok - Az Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdióban Blaskó Borbála (HU) ésAnna Piotrowska (PL) vezetésével a fesztivál ideje alatt minden délelőtt.

Ork_Kota_Platform (3.0) - Egypercesek (tánc)filmre - az Orkesztika Alapítvány és a Kontakt Táncért Alapítvány meghirdetésében. A Test_Tánc_Kép témában beérkezett egy perces tánc filmekre a közönség is leadhatja szavazatát a fesztivál helyszínein és a www.szoloduo.com/1min/2012.htm honlapon.

SzólóDuó hivatalos oldala:
www.szoloduo.com

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!