Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

DÓZSA €“ TÁNCKRÓNIKA DÓZSA GYÖRGY TETTEIRŐL KARÁCSONYI BÉRLET 2.
MÜPA - Müpa – Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Honvéd Táncszínház: Dózsa
2012. február 16. 19:00 - 21:00, Fesztivál Színház

Közreműködik: a Honvéd Táncszínház tánckara és zenekara.


Egy nagyszabású, új, magyar, nemzeti táncjáték a Müpa színpadán! Az ötszáz évvel ezelőtti történet a magyar történelem sorsfordító eseményéről szól: a Dózsa György vezette parasztfelkelésről, amelynek gyászos következményei a mai napig hatással vannak a magyarság sorsára.

„Régen volt ez már, túl a szavaimon…/ mikor a bátorság még járt az utakon”…halljuk Szarka Tamás (Ghymes együttes) dalát. Látjuk táncolni és énekelni a szerelmes, tragikus hőst, Dózsát, akit Novák Péter játszik (akinek személyében egyszerre üdvözölhetjük napjaink énekes színészét és egyben a magyar néptáncot kiválóan ismerő táncost). A Honvéd Táncszínház művészei Makó Péter (Csík zenekar) népzenei válogatására kísérik végig a legendás parasztvezér útját, egészen bukásáig, majd a megtorlásig, amelynek szörnyűsége elborzasztotta még az akkori sok vért és háborút látott Európát is.

A súlyos történelmi gondolatok ellenére fergeteges, látványos és egyben szórakoztató tánc- és zenei produkciót álmodott színpadra a rendező-koreográfus, Zsuráfszky Zoltán, aki szerint Sinka István és Juhász Gyula költészete, Illyés Gyula és Nemeskürty István írásai (amelyek hatást gyakoroltak a megszületett darab dramaturgiájára) szellemiségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy egy új, magyar, nemzeti táncjáték születhessen.
  Szereposztás
A címszerepben 
Novák Péter 
  Stáblista
A táncjátékot Zsuráfszky Zoltán ötletéből írta 
Vincze Zsuzsanna 
Tánczenei szerkesztő 
Makó Péter 
Díszlet 
Tóth Kázmér 
Jelmez 
Vincze Zsuzsanna 
Zeneszerző,dalszövegíró 
Szarka Tamás 
Rendező 
Zsuráfszky Zoltán 
Koreográfia 
Zsuráfszky Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?