Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HENRIK IBSEN: NÓRA
Jászai Mari Színház, Népház - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 89 értékelés alapján
  Leírás
Henrik Ibsen: Nóra
dráma

Kapcsolatainkban szerepeket játszunk, amelyek számunkra előnyösek. De vajon meddig kényelmes egy szerep és mikor válik önmagunk számára is terhessé? Csalódni valakiben fájdalmas dolog.

De vajon nem azért csalódunk, mert olyan tulajdonságokkal ruháztuk fel a másik embert, melyek csak a képzeletünkben éltek? A másik embert miért nem akarjuk igazán megismerni és olyannak látni, amilyen, azért szeretni, amilyen? Miért alkotunk skatulyákat, amikbe belegyömöszöljük és bezárjuk? Vagy éppen önmagunkat zárjuk ketrecbe, amikor lefektetjük egy kapcsolat szabályait?

Ha egy nő otthagyja a családját, hogy rátaláljon önmagára, az helyeselhető individualizmus, botrányos feminizmus, vagy felelőtlen önzés? Az, hogy korábban idillinek tartotta házasságát, az naivitás, vagy az önérdek kényelmessége?

Ibsen Nóra című darabja máig érvényes kérdéseket feszeget. Szerzője számára pedig – akit a polgári dráma megteremtőjeként tisztelnek – 1879-ben meghozta a világhírt.
  Szereposztás
Helmer, ügyvéd 
Crespo Rodrigo 
Nóra, a felesége 
Balsai Móni 
Rank, doktor 
Honti György 
Lindéné 
Major Melinda 
Krogstad, ügyvéd 
Egyed Attila 
Helene, bejárónő 
Tóth Rita 
  Stáblista
Rendező 
Guelmino Sándor 
Rendező asszisztens 
Bischof Ildikó 
Díszlet 
Czigler Balázs 
Jelmez 
Kárpáti Enikő 
Súgó 
Dobos Erika 
Súgó 
Deme Zsófia 
Ügyelő 
Szilágyi Yvette 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?