Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FOLKLÓR-KALENDÁRIUM I. MOLNÁR ISTVÁN BÉRLET IV.
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1186 értékelés alapján
  Leírás
Honvéd Táncszínház: Táncoló tavasz - Folklórkalendárium I.

Közreműködik a Honvéd Táncszínház és Zenekara, valamint a Söndörgő Együttes.Folklór-kalendárium címmel indít útjára egy újabb sorozatot a Honvéd Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház. A sorozat nem titkolt célja, hogy elmúló, letűnőben lévő hagyományainkról, jeles napi szokásainkról teljesebb, élőbb képet kapjanak a nézők; elsősorban a műsor célközönsége, az általános iskola felső tagozatosai, illetve a középiskolások.

Az eddigi, néphagyományokat bemutató műsorokkal ellentétben, nem csupán a magyar népszokásokkal ismertetjük meg a közönséget, hanem bemutatjuk hazánk soknemzetiségű népének hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait.  Érdekes, hogy a naptári ünnepekhez kapcsolódó szokások nagyfokú hasonlósága mellett szinte minden nép megpróbálta a csak rá jellemző jellegzetességeket is megőrizni.
E letűnt világ üzenete lehet számunkra; hogy szokásaik különbözőségét ugyan megőrizték ezek az évszázadok óta egymás mellett élő népek, de együttélésük mindig békében zajlott, tiszteletben tartva egymást, elfogadva a másik hagyományos szokásait, kultúráját.

A sorozat első része a tavaszi ünnepkör; a farsang végétől egészen május végéig tartó időszakot öleli fel, Táncoló tavasz címmel.

Asszisztensek: Appelshoffer János, Hajdú Flórián, Sánta Gergő, Tompa Attila, Valach Gábor, Zámbó István, valamint Sue Foy mv.
Néprajzi Szakértő: Felföldi László
Archív filmek: Sztanó Hédi
Zene: Árendás Péter és a Söndörgő Együttes


Fotó: Korniss Péter
  Stáblista
Rendező 
Zsuráfszky Zoltán 
Koreográfia 
Zsuráfszky Zoltán 
Művészeti vezető 
Zsuráfszky Zoltán 
Forgatókönyv 
Zs. Vincze Zsuzsa 
Díszlet 
Tóth Kázmér 
Jelmez, művészeti munkatárs 
Zs. Vincze Zsuzsa 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?