Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

CIGÁNYPRÍMÁS
Ferencvárosi Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 887 értékelés alapján
  Leírás
Kálmán Imre: CIGÁNYPRÍMÁS operett két felvonásban Közreműködik: Suki István (Rajkó zenekar vezető prímása) és zenekara valamint a Sixteam Fekete Mária vezényletével.

1912-ben mutatták be Bécsben és egy esztendőre rá, már Budapesten is óriási sikert aratott ez az izgalmas Kálmán operett. A szövegírók olyan történetet óhajtottak kitalálni, ami lehetőséget ad a komponista számára, hogy vérbő, magyaros, „cigányos” muzsikával kápráztathassa el a közönséget. A mese, alapjaiban, máig aktuális, hiszen miről is szól? Apa és fiú konfliktusáról! Főhőse - Rácz Pál - a világhírű, idősödő cigányprímás, aki azt vallja: „A szív kotta nélkül sírja el a legszebb nótákat!” Így természetesen szembekerül, a már modernebb nézeteket valló, Lacival, a Zeneakadémián tanuló fiával. Ráadásul a két nagyszerű muzsikus ugyanabba a szép, fiatal lányba szerelmes. S ha még ez sem elég, egy őrült amerikai milliomos, nagy összegű fogadást köt az ugyancsak bolondos herceggel, hogy melyikük tudja kiállítani a világ legjobb zenészét, s e posztra természetesen mindkét Rácz pályázik, sőt, még az idős prímás egykori szerelme, a már őszülő, arisztokrata hölgy is előkerül, hogy tovább bonyolítsa Ráczék históriáját. (Ennek némi valóság alapja is van, ha az egykor oly nagy botrányt kavart Rigó Jancsi és Chimay hercegné kalandjára gondolunk!) Ehhez a legendához született meg Kálmán magával ragadó muzsikája, melyben olyan örökzöld slágerekkel találkozhatnak majd, mint a „Lári-fári nem kell várni, frissen jó a csók”, „Haccacáré!”, „Az ócska Stradivari”. S mindehhez hozzáadjuk az ötletes, látványos rendezést és a remek szereplőgárdát, (Mikó Istvánnal az élen!) biztosak vagyunk benne, hogy a Cigányprímás - Bécs, Berlin, Párizs és New-York után - a mi közönségünket is meghódítja.
  Szereposztás
Rácz Pali, a cigányprímás 
Mikó István 
Rácz Laci, a fia 
Kurkó J. Kristóf 
Rácz Laci, a fia 
Sövegjártó Áron 
Juliska, Rácz nevelt lánya 
Geszthy Veronika 
Juliska, Rácz nevelt lánya 
Lukács Anita 
Sári, Rácz lánya 
Bódi Barbara 
Sári, Rácz lánya 
Pohly Boglárka 
Gaszton de Szapáry gróf 
Szabó Dávid 
Kadó, Gaszton nevelési felügyelője 
Bregyán Péter 
Mr. Baltimore 
Nagy Gábor 
San Rozino herceg 
Csere László 
Szerémy grófnő 
Hűvösvölgyi Ildikó 
Fekete Zsiga 
Bozsó József 
Zsigáné, a felesége 
Nyírő Bea 
Tánckar 
Borbély Krisztina 
Tánckar 
Kerner Viktória 
Tánckar 
Germán Lívia 
Tánckar 
Tébi Márta 
Tánckar 
Virga Tímea 
Tánckar 
Tóth Alex 
Tánckar 
Bedics Richárd 
Tánckar 
Merk László 
  Stáblista
Rendező 
Böhm György 
Rendező asszisztens 
Szabó Anikó 
Jelmez 
Kovács Yvette Alida 
Díszlet 
Bátonyi György 
Koreográfia 
Bozsó József 
Zenei vezető 
Fekete Mária 
Szcenikus 
Krsztovics Sándor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, a Turay Ida Színházban a mobiltelefonodon is bemutathatod a jegyed.
  Cím
  Hogy tetszett?