Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VACSORA NÉGYESBEN
Thália Színház - ÚJ STÚDIÓ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
Donald Margulies: Vacsora négyesben
A kecskeméti Katona József Színház előadása.

Donald Margulies amerikai drámaíró, a Yale egyetem irodalom professzora 2000-ben Pulitzer-díjat kapott Vacsora négyesben című színdarabjáért. Ezt a művet mutatja be most a kecskeméti Katona József Színház.

A négyszereplős darab két baráti házaspár életébe és házasságába enged betekintést. Julie és Tom, illetve Karen és Gabe már régóta ismerik egymást, szoros barátság, számos közös élmény és vacsora emléke fűzi össze őket. Egy este Julie egyedül érkezik Karenékhez vacsorára, és a házigazdák legnagyobb döbbenetére bevallja, hogy férje elhagyta őt. Barátaik házasságának kudarca arra kényszeríti Karent és Gabe-et, hogy szembenézzenek saját életükkel, házasságukkal és újrafogalmazzák barátaikhoz fűződő viszonyukat. Margulies színműve sok humorral és nagy empátiával beszél a házasság, együttélés nehézségeiről és szépségeiről és arról, hogy olykor a különválás is lehet üdvözítő.

„Neil Simon stílusához hasonlóan ez a szerző is úgy írta meg a darabját, hogy a vidám jelenetek ellenére nagyon mély, elgondolkodtató kérdéseket vet fel. Abszolút mai a történet: két házaspárt látunk, akik barátok, összejárnak. A kérdés pedig az, hogy hogyan lehet túlélni a házasságot?
Nagyon érdekes jelenséget tapasztaltunk, amikor ezt a művet tíz évvel ezelőtt Cseke Péterrel együtt játszottuk a Madách Kamarában. Számos visszajelzést kaptunk arról, hogy azok a házaspárok, akik megnézték, maguk is elgondolkodtak. Voltak, akik összevesztek, mások kibékültek a látottak hatására. Ez is bizonyítja, hogy a darab megmozgatja az embert, hasonlít egy pszicho-analitikai vizsgálathoz.” (Szerednyey Béla)


  Szereposztás
Tom 
Szerednyey Béla 
Karen 
Danyi Judit 
Gabe 
Cseke Péter 
Julie 
Magyar Éva 
  Stáblista
Díszlet 
Szerednyey Béla 
Jelmez 
Velich Rita 
A rendező munkatársa 
Ba Éva 
Rendező 
Szerednyey Béla 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1065, Nagymező u. 22 - 24. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!