1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
VACSORA NÉGYESBEN
Thália Színház - ÚJ STÚDIÓ
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.9 / 10
1392 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Donald Margulies: Vacsora négyesben
A kecskeméti Katona József Színház előadása.

Donald Margulies amerikai drámaíró, a Yale egyetem irodalom professzora 2000-ben Pulitzer-díjat kapott Vacsora négyesben című színdarabjáért. Ezt a művet mutatja be most a kecskeméti Katona József Színház.

A négyszereplős darab két baráti házaspár életébe és házasságába enged betekintést. Julie és Tom, illetve Karen és Gabe már régóta ismerik egymást, szoros barátság, számos közös élmény és vacsora emléke fűzi össze őket. Egy este Julie egyedül érkezik Karenékhez vacsorára, és a házigazdák legnagyobb döbbenetére bevallja, hogy férje elhagyta őt. Barátaik házasságának kudarca arra kényszeríti Karent és Gabe-et, hogy szembenézzenek saját életükkel, házasságukkal és újrafogalmazzák barátaikhoz fűződő viszonyukat. Margulies színműve sok humorral és nagy empátiával beszél a házasság, együttélés nehézségeiről és szépségeiről és arról, hogy olykor a különválás is lehet üdvözítő.

„Neil Simon stílusához hasonlóan ez a szerző is úgy írta meg a darabját, hogy a vidám jelenetek ellenére nagyon mély, elgondolkodtató kérdéseket vet fel. Abszolút mai a történet: két házaspárt látunk, akik barátok, összejárnak. A kérdés pedig az, hogy hogyan lehet túlélni a házasságot?
Nagyon érdekes jelenséget tapasztaltunk, amikor ezt a művet tíz évvel ezelőtt Cseke Péterrel együtt játszottuk a Madách Kamarában. Számos visszajelzést kaptunk arról, hogy azok a házaspárok, akik megnézték, maguk is elgondolkodtak. Voltak, akik összevesztek, mások kibékültek a látottak hatására. Ez is bizonyítja, hogy a darab megmozgatja az embert, hasonlít egy pszicho-analitikai vizsgálathoz.” (Szerednyey Béla)


Szereposztás

Tom Szerednyey Béla
Karen Danyi Judit
Gabe Cseke Péter
Julie Magyar Éva

Stáblista

Díszlet Szerednyey Béla
Jelmez Velich Rita
A rendező munkatársa Ba Éva
Rendező Szerednyey Béla

Helyszín

Thália Színház
Budapest, 1065, Nagymező u. 22 - 24.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!