Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BILLY VILÁGA
Pesti Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.9 / 10) - 3935 értékelés alapján
  Leírás
Nina Raine: Billy világa
színmű

A dráma egy számunkra fontos témával foglalkozik: hőse, Billy a siket fiú, keresi a helyét a családban és a világban, és megismeri a szerelmet is, ami talán segít neki az eligazodásban. A történet finom iróniával és humorral beszél egy kényes témáról: a fogyatékkal élők beilleszkedési kudarcairól, a másságról, a másság elfogadásáról, és arról az egyenlőtlen küzdelemről, amit sérült társaink vívnak nap mint nap. A Billy világa arra is figyelmeztet: nem biztos, hogy az a normális, egészséges, akit a társadalom egészségesnek fogad el. Mert lehet, hogy Billy mindannyiunknál jobban hall...

Az elfogadásról, az önmagát egészségesnek nevező társadalom hibáiról, az egyéni küzdésről és túlélésről szól ez a megható és egyben mélyen humánus, bölcs darab.
A fiatal angol író-rendezőnő második darabját a híres londoni Royal Courtban mutatták be alig egy évvel ezelőtt. A magyarországi ősbemutató rendezője Szőcs Artur, frissdiplomás rendező.

Nina Raine:

Nina Raine színházrendező és drámaíró Oxfordban született Craig Raine angol költő és az orosz származású Ann Pasternak Slater gyermekeként. Édesanyja, Ann - Borisz Pasternak unokahúga – neves oxfordi-professzor, Shakespeare-kutató, számtalan Shakespeare-rel illetve orosz irodalommal foglalkozó kötet szerzője.

Nina Raine angol irodalmat tanult az oxfordi egyetemen, majd 23 évesen 2000-ben elnyert egy ösztöndíjat, hogy a londoni Royal Court Színházban rendezést tanulhasson. Azóta számtalan színházban rendezett Liverpooltól az Edinburgh-i Fesztiválon át Londonig. 2006-os edinburgh-i rendezéséért elnyerte a TMA (Theatre and Management Award) legjobb rendezőjének járó díját. Ugyanebben az évben, alig 30 évesen írta első drámáját – Rabbit (‘Nyúl’) – melyet 2006-ban mutattak be Londonban. Ezért a drámáért két helyen is elnyerte a legígéretesebb pályakezdő drámaíró díját: az Evening Standard és a színházi kritikusok is őt ítélték a legjobb fiatal szerzőnek. Rabbit című drámáját később New Yorkban is bemutatták. Nina második darabját – Tribes (‘Törzsek’ – magyar címe: Billy világa) – 2010-ben mutatták be Londonban a Royal Court színházban Roger Michell rendezésében, akinek számtalan legendás színházi produkció és film (pl. Nothing Hill) fűződik a nevéhez.

A Billy világa első külföldi bemutatója a Pesti Színház előadása. Európában még Németországban lesz látható hamarosan. A drámából Amerikában forgatnak filmet, melynek előkészületei éppen a napokban zajlanak New Yorkban.

  Szereposztás
Anya 
Pap Vera 
Apa 
Hegedűs D. Géza 
Billy 
Telekes Péter 
Daniel 
Géczi Zoltán 
Jenny 
Péter Kata 
Sylvia 
Bata Éva 
  Stáblista
Fordító 
Kovács Krisztina 
Rendező 
Szőcs Artur 
A rendező munkatársa 
Várnai Ildikó 
Díszlet 
Lisztopád Krisztina 
Jelmez 
Lisztopád Krisztina 
Dramaturg 
Deres Péter 
Ügyelő 
Tóth Péter 
Súgó 
Ádám Dorottya 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Hogy tetszett?