Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HAMLET
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
A Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben, a IV. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében bemutatjuk:
William Shakespeare: Hamlet
Sok minden van a Hamletben: politika, erőszak és erkölcs, vita az elmélet és a gyakorlat egyértelműségéről, a végső célokról, az élet értelméről, van benne szerelmi és családi, állami, filozófiai, és metafizikus tragédia, minden, amit csak akartok! S még megrendítő lélektani tanulmány is. És véres cselekmény, és párbaj, meg nagy mészárlás. Van választék bőven. De tudni kell, miért és mivégre választ az ember – írja Jan Kott a lengyel filozófus és Shakespeare-kutató máig érvényes (1965-ben írott) tanulmányában. Adott egy fiatalember, aki nagyhírű külföldi egyetem hallgatója. Amikor a fiú elindult szülőhazájából, egy boldog, büszke apát, egy szép és szerető anyát és egy virágzó országot hagyott maga mögött. Hazatérve egy szabadságától megfosztott államot talál, élén a despota nagybácsival és saját anyjával. A fiatalember kutatni kezd, és megérti, hogy a legnehezebb feladatot kell magára vállalnia: feltárni és kimondani a jelen múltban gyökerező összes hazugságát.  „A gyilkos nagybácsi feszült éberséggel figyeli Hamletet. Miért nem akarja kiengedni Dániából? Hiszen jelenléte az udvarban mindnyájuknak kényelmetlen; mindig arra emlékezteti őket, amit szeretnének elfelejteni. Hátha gyanít valamit? Talán jobb, ha nem adunk neki útlevelet s kezünk ügyében tartjuk. Mert Laertesnek kiadja a király az útlevelet. Vagy talán a király szívesen megszabadulna Hamlettől mielőbb, de enged a királyné óhajtásának, aki maga mellett akarja tudni a fiát? S vajon ő, a királyné mit gondol? Vajon bűnösnek érzi magát? Mit tud a királyné? Bevonják ebbe a nagy játékba Opheliát is. Kihallgatják beszélgetéseit, kifaggatják, elfogják leveleit. Egyszerre alkatrésze a Mechanizmusnak és áldozata is. Hamlet szereti Opheliát. De tudja, hogy figyelik, s komolyabb gondjai is vannak. Ez a szerelem lassan kiszivárog belőle. Nincs számára ebben a világban hely. Hamlet és Ophelia számára egyértelmű: abban a világban, melyben a gonosztett uralkodik, nincs helye a szerelemnek. Mert itt minden érzésre ránehezedik a politika és nincs előle menekülés. A dráma összes szereplőit elkábítja a politika mérgező füstje. Mindig mindenki csak a politikáról beszél. A megtébolyodásig… A Hamlet olyan, mint a szivacs, ha nem stilizálva, muzeálisan játsszák, nyomban magába szívja az adott kort, mindenestül.” (Jan Kott) Az előadás szövegét Nádasdy Ádám fordította Harold Jenkins kritikai kiadása alapján.
  Szereposztás
Claudius, Dánia királya 
Makranczi Zalán 
Hamlet, az előbbi király fia, a mostaninak unokaöccse 
Szabó Kimmel Tamás 
Horatio, Hamlet barátja 
Mátyássy Bence 
Polonius, főkamarás 
Rába Roland 
Laertes, fia 
Szatory Dávid 
Rosencrantz 
Marton Róbert 
Guildenstern udvarfiak 
Hevér Gábor 
Marcellus 
Fehér Tibor 
Bernardo tiszt 
Farkas Dénes 
Francisco, katona 
Előd Álmos 
Színész, Szellem 
László Zsolt 
Színésznő 
Nagy Mari 
Fortinbras, norvég király 
Nagy Zsolt 
Sírásó 2. 
Znamenák István 
Ophelia, Polonius lánya 
Radnay Csilla 
Királyné, Hamlet anyja 
Söptei Andrea 
Sírásó 1. 
Szarvas József 
  Stáblista
Fordító 
Nádasdy Ádám 
Rendező 
Alföldi Róbert 
Rendező asszisztens 
Kolics Ágota 
Díszlet 
Menczel Róbert 
Jelmez 
Nagy Fruzsina 
Dramaturg 
Vörös Róbert 
Súgó 
Sütő Anikó 
Ügyelő 
Lencsés István 
Zenei munkatárs 
Zságer-Varga Ákos 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?