Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZENT JOHANNA
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bernard Shaw: Szent Johanna

Új fordítás: Nádasdy ÁdámMi történik egy emberrel, akit meglátogat az Isten és feladatot, célt kínál a számára? Hogyan képes megfelelni az isteni akaratnak; főként akkor, ha gyönge fiatal nő az illető? Mi történik vele, ha olyan férfiakat kell meggyőznie, akik maguk már alig hisznek, életüket csupán saját élvezetük, a politika és a hatalom véget nem érő játszmái foglalkoztatják? A naiv, szinte tanulatlan lánynak olyan roppant terheket kell vinnie, amely meghaladhatná az erejét, de hite és meggyőződése minden akadály leküzdésére képessé teszi. Johanna kardot ragad, sereget szervez, férfiként küzd, hogy megmentse a dauphint, Károlyt, a leendő királyt.

Végül mindazok a férfiak, akik a hit bástyájaként maguk előtt tolták Johannát, máglyára segítik őt, hogy aztán legendaként emeljék az égig. A naiv hit és a rafinált cinizmus egymást feltételező küzdelmét az író lenyűgöző éleslátással és máig ható humorral ábrázolja. G. B. Shaw Magyarországon ritkán játszott, de akkor mindig nagy sikerű színművét a Nemzeti Színház Alföldi Róbert rendezésében mutatja be, címszerepben Bánfalvi Eszterrel.

Közreműködnek a színház barátai és rajongói:

Aradi Péter, Bátka Attila, Bölkény Balázs, Brunczlik Péter, Csontos Gábor, Dobrovszki Roland, Farkas István, Firhigel Kristóf, Fogarasi Gergely, Fükő István, Gulyás Attila, Gyarmati József, Kalányos Tamás, Kancsár Ferenc, Kiss László, Kocsis Bálint, Kósa András, Kovács Péter, Köteles Gábor, Kuróczi Levente, Lay Balázs, Ledő Attila, Makay Mátyás, Markó Dániel, Medgyes Zsolt, Nagy Dániel, Nagy Gábor, Nagy László, Nemes Gusztáv, Parádi Attila, Pass Dániel, Pásztor Zsolt, Pető Attila, Rácz Márton, Révész Nándor, Sándor Balázs, Sasfalvi Tibor, Schor Ádám, Sebestyén József, Somogyi Bence, Sütő Dániel, Szabo L. Dávid, Szalontai Gergely, Szimilkó Ádám, Szukics András, Takács Zalán, Tarnóczi Jakab, Tósoki Károly, Tömpe Péter, Török Tamás, Véghelyi Balázs
  Szereposztás
Robert de Baudricourt, Vaucouleurs várkapitánya 
Nagy Zsolt 
Az intézője 
Váncsa Gábor 
Johanna, szűz 
Bánfalvi Eszter 
A reimsi érsek 
Bodrogi Gyula 
La Trémouille főkamarás 
Marton Róbert 
Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú 
Szabó Kimmel Tamás 
La Hire kapitány 
Szarvas József 
Károly, a dauphin, később VII. Károly francia király 
Földi Ádám 
Richard de Beauchamp, Warwick grófja 
Kulka János 
John de Stogumber káplán 
Znamenák István 
Peter Cuchon, Beauvais püspöke 
Fodor Tamás 
Jean Lemaitre, domonkos rendi szerzetes, az inkvizítor 
László Zsolt 
Jean D’ Estivet, a bayeux-i káptalan kanonokja, az ügyész 
Újvári Zoltán 
Courcelles kanonok 
Fehér Tibor 
Ladvenu, domonkos rendi szerzetes 
Szatory Dávid 
Dunois apródja 
Ducsai Ábel 
  Stáblista
Rendező asszisztens 
Herpai Rita 
Jelmez 
Nagy Fruzsina 
Dramaturg 
Vörös Róbert 
Rendező 
Alföldi Róbert 
Díszlet 
Alföldi Róbert 
Diszlet - asszisztens 
Zöldy Z Gergely 
Mozgás 
Gergye Krisztián 
Súgó 
Kónya Gabi 
Ügyelő 
Kabai Márta 
Ügyelő 
Géczy István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?