Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

FEKETETÓ
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Duna Művészegyüttes: Feketetó

Előadásunk kiindulópontja az Erdély történelmi határán fekvő Feketetó, ahol évszázadok óta Közép-Európa egyik legnagyobb vásárát rendezik meg.

Az eredetileg hagyományos vásár képe az idők folyamán jelentősen megváltozott: a paraszti világ mindennapi szükségleteit kielégítő kínálat szinte teljesen kicserélődött, Feketetó mára idegenforgalmi látványosság lett, afféle zsibvásár, ahol olcsó bóvliként kínálják nekünk a múltat, féláron a jövőt… Előadásunk kiindulópontja az Erdély történelmi határán fekvő Feketetó, ahol évszázadok óta Közép-Európa egyik legnagyobb vásárát rendezik meg. Az eredetileg hagyományos vásár képe az idők folyamán jelentősen megváltozott: a paraszti világ mindennapi szükségleteit kielégítő kínálat szinte teljesen kicserélődött, Feketetó mára idegenforgalmi látványosság lett, afféle zsibvásár, ahol olcsó bóvliként kínálják nekünk a múltat, féláron a jövőt…

Vajon a Feketetó tiszta forrás-e még, tükrében önmagunkra, saját lényegünkbe pillanthatunk, vagy egy olajfoltokkal szennyezett, vízfelület csupán? A létalapjától megfosztott, áruvá – divatcikké – váló kultúra fogyasztása vajon nem rohasztja-e el gyökereinket, életerőnk, önismeretünk eleven forrásait? Táncelőadásunk a fogyasztói társadalom hatására kialakult kulturális káoszt kívánja groteszk módon megmutatni.

Ahogy a vásár forgatagában egyaránt jelen vannak a román, magyar és cigány árusok és vásárlók, úgy a fanyar iróniában és sok humorban bővelkedő előadás táncanyaga is Erdély és a Partium táncaira (román, magyar és cigány táncokra) épül.

Előadja a Duna Művészegyüttes tánckara

Antonopoulos Georgios, Bednai Nikolett, Bodor Ildikó, Bonifert Katalin,Fehértóy Zsanett, Fekete Dániel, Gyulai Anikó, Halmi Ildikó, Horváth Eszter, Jusztin Anikó, Kanozsai Ákos, Kálmán Lilla, Kolumbán Norbert, Kriston Fruzsina, Kuzma Péter, Reindl Ákos, Sebestény Barbara, Soós Gyula András, Szabó Csaba, Szerencse Károly, Szőke Dóra, Vámos László, Végh Tamás, Vincze Levente,

valamint a Göncöl zenekar

Dulai Zoltán, Gáspár Álmos, Mohácsy Albert, Rónai Zoltán, Szabó András


Közreműködik:

Kádár Ignác, ének, tánc

Gera Gábor, harmonika

Makó Péter, fúvóshangszerek

Látvány: J. Zs.

Előadás hossza: 70 perc (szünet nélkül).
  Stáblista
Koreográfia 
Mihályi Gábor 
Koreográfia 
Juhász Zsolt 
táncmester 
Orza Calin 
táncmester 
Farkas Tamás 
táncmester 
Kökény Richárd 
táncmester 
Sikentáncz Szilveszter 
táncmester 
Vincze Levente 
Zenei vezető 
Gombai Tamás 
Zenei vezető 
Dulai Zoltán 
Jelmez 
Túri Erzsébet 
fény 
Lendvai Károly 
asszisztens 
Bonifert Katalin 
asszisztens 
Vámos László 
Rendező 
Juhász Zsolt 
művészeti vezető 
Juhász Zsolt 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?