Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RÚZS
Magyar Színház - Sinkovits Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.8 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Isa Schöier: RÚZS
Fordította: Kúnos László

A mű az identitásról, a szerelemről, a barátságról és a fájdalomról szól.
Dráma arról, hogy milyen felnőni.
Itt történik az igazi világban és ott kint, a kibertérben. Soha sem tudod, kivel fogsz ott kint találkozni: lehet, hogy egy sárkánnyal, lehet, hogy a szerelemmel. De az is lehet, hogy egy igazi baráttal. Vagy az osztálytársaddal… talán saját magaddal.
Dráma, mely hol megríkat, hol megnevettet.

A Rúzs című színjáték a felnőtté válás, felnövés fájdalmáról és titkairól szól. A kamaszok világa megközelíthetetlen a felnőttek, a szülők számára, ebben az életkorban a gyermek lelki társa a barátja és a szerelme. A szülőknek elképzelésük sincs, hogy milyen végletes eszmék és vágyak kavarognak ekkor a fiatalok fejében. Ez ma fokozottan igaz, ugyanis a mai magyar kamaszok szülei még a rendszerváltozás előtt szocializálódtak, modern technikai eszközök nélkül, szocialista társadalmi rendben. A mai fiatalok már a számítógép megszállottai, őrsgyűlések helyett az interneten chatelnek, ismerkednek. Ez egy egészen új világ, ahol nem kell belenézni a másik szemébe, nem kell őszintének lenni, bármilyen szerepet felvehetünk, álarcok mögé bújhatunk. Az internet kitágítja a világot, gyors ismeretségeket, kapcsolatfelvételt eredményez, de elódázza a szembenézést önmagunkkal és a másikkal.

A főhősnő, Szofi is ebbe a fiktív világba menekül szorongásai elől, és testvére nevében kezd kapcsolatokat építeni a neten...

Előadásunkat a Sinkovits Imre Színpadon játsszuk, amely intim hely, s ahol egyszerre két osztálynak mutatnánk be az őket személyesen érintő történetet, melyben ki-ki megtalálná azt a réteget, mely hozzá szól. Lesz akit az első szerelem, lesz akit a szülőkkel való konfliktus és lesz, akit az internet titokzatos világa, a rejtett identitás köt majd le a színdarab nézése folyamán.


Reményeink szerint a mű megtekintése egy jó beszélgetés, gondolatok megindításának kiinduló pontjává válik majd, s a szünet után következhet a látottak feldolgozása drámapedagógiai eszközökkel. Így a színházlátogatás nem csupán egy előadás megtekintéséről, hanem annak közös továbbgondolásáról is szólna.

Alapvető fontosságú, hogy az általunk választott mű a kamaszokat leginkább érintő problémákról szól leplezetlen őszinteséggel. Ezt az őszinteséget, kitárulkozást szeretnénk folytatni a színészek és a színházpedagógus aktív közreműködésével a drámafoglalkozáson.
  Szereposztás
Színész 
Benkő Nóra 
Színész 
Sipos Imre 
Színész 
Babócsai Réka 
Színész 
Illés Alexa 
Színész 
Pásztor Ádám 
  Stáblista
Díszlet 
Paulina Koivunen 
Rendező asszisztens 
Hűbér Tünde 
Rendező 
Benedek Judit 
Jelmez 
Paulina Koivunen 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a Magyar Színházban a neved bemondásával és a vásárláshoz használt bankkártyád vagy személyid bemutatásával megkapod a jegyed a pénztárban.
  Cím
1077, Hevesi Sándor tér 4. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?