Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÉVSZAKOK
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1060 értékelés alapján
  Leírás
Magyar Mozdulatművészeti Társulat: Évszakok

Az előadás témája az örök körforgás mai értelmezése, a természeti és emberi körforgásé, a maga ősiségével és megfoghatatlanságával. A Mozdulatművészethez oly közel álló téma a természet erőit vizsgálja.
Új kortárs mozdulatművészeti táncelőadásunk a mára már évszázados hagyományra visszatekintő műfaj keretein belül marad, ám egyúttal meg is újítja azt. Előadásunk fő alakjai az Életpár, valamint a klasszikus mozdulatművészeti mozdulatkórus, mely ma már szinte teljesen eltűnt a táncszínpadokról.A Magyar Mozdulatművészeti Társulat jelenleg egyedülálló képviselője a száz éves magyar tradícióval rendelkező mozdulatművészetnek. Fenyves Márk és Pálosi István vezetésével 1995-ben alakult az együttes (Még 1 Mozdulatszínház néven), első önálló estjüket 1998-ban adták elő.

A társulat küldetése és fő célja, hogy az 1948-ban elnémított műfaj újra köz- és elismert legyen hazánkban és külföldön egyaránt. Ezért rekonstrukciós darabjaival tiszteleg a hagyomány előtt, kortárs bemutatóival pedig új utakat és lehetőségeket kutat a műfaj számára, megőrizve annak gyökereiből táplálkozó értékeit.

A társulat egyaránt repertoáron tart 1910-es, ’20-as és 1940-es években készült koreográfiákat, hogy a modern tánc magyarországi gyökereivel, eredetével a mai nézők is megismerkedhessenek, valamint folyamatosan létrehoz új, kortárs mozdulatművészeti műveket a kortárs impulzusok hatására.

A bemutatásra kerülő mozdulatművészeti est, a társulat két vezetőjének, Fenyves Márknak és Pálosi Istvánnak a közös alkotása. Az alkotópáros számos díjnyertes, kiváló produkciót hozott már létre közösen 1998 és 2006 között, majd az elmúlt öt évben önállóan koreografáltak, különböző kísérleti utakat jártak be.

Az új bemutató témája az örök körforgás mai értelmezése, a természeti és emberi körforgásé, a maga ősiségével és megfoghatatlanságával. A Mozdulatművészethez oly közel álló téma, mely a természet erőit vizsgálja. Új kortárs mozdulatművészeti táncelőadás, ami megtartja a műfaj tradícióját, ám nem ragad bele abba. Előadásunk fő alakjai: az Életpár, valamint a klasszikus mozdulatművészeti mozdulatkórus, mely ma szinte egyáltalán nem látható a táncszínpadon. A nagyszínpadi mű szereplői között nemcsak a társulat állandó táncművészeit - Fenyves Márk, Haraszti-Zwiep Adrienn, Kocsis Andrea, Lukács Ádám, Szelőczey Dóra – láthatjuk, hanem a Dream Teamből jól ismert Balázs Marit és az Artus korai éveiből valamint saját társulatának munkái által híressé vált Mándy Ildikót is.

Zene: Klasszikus montázs J. S. Bach, J. Haydn, A. Vivaldi művek felhasználásával
Látvány: FOM
Fény technikus: Pelle Zoltán
  Szereposztás
Színész 
Balázs Mari 
Színész 
Fenyves Márk 
Színész 
Haraszti-Zwiep Adrienn 
Színész 
Kocsis Andrea 
Színész 
Lukács Ádám 
Színész 
Mándy Ildikó 
Színész 
Szelőczey Dóra 
Színész 
Csorba Kriszta 
  Stáblista
Koreográfia 
Fenyves Márk 
Rendező 
Fenyves Márk 
Koreográfia 
Pálosi István 
Rendező 
Pálosi István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?