Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

TESTEK FILOZÓFIÁJA
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1022 értékelés alapján
  Leírás
Szegedi Kortárs Balett: Testek filozófiája

"Alapvető kérdéseink megválaszolása vagy akár csak a válaszokon való gondolkodás egyaránt izgalmas feladat.
De a testünk mozdulataink által vajon képes-e az érzelmek, emberi viszonyok, intenzitás, dinamika ábrázolásán túl komoly filozófiai kérdések megválaszolására? A darabban szabadon, magunkat nem komolyan véve játszunk fogalmakkal és formákkal.
Nem világnézetet, világképet vagy ideológiákat akarunk megfogalmazni, ahogy maga a filozófia is különbözik ezektől, csupán saját eszközeinkkel, vidám hangulatban reflektálunk a kérdésekre, problémákra."

„A saját létünk vagy egyáltalán az élőlények létének értelmét és célját kutatni – objektív szempontból – mindenkor értelmetlennek tűnt nekem.” – mondta Einstein.

Mégis a legtöbb alkotót érdekli a filozofálás lehetősége, az elmélkedés, a világegyetem, a természet, az élet okán, célján, a tudás és megismerés lehetőségén. Alapvető kérdéseink megválaszolása vagy akár csak a válaszokon való gondolkodás egyaránt izgalmas feladat.
De a testünk mozdulataink által vajon képes-e az érzelmek, emberi viszonyok, intenzitás, dinamika ábrázolásán túl komoly filozófiai kérdések megválaszolására? A darabban szabadon, magunkat nem komolyan véve játszunk fogalmakkal és formákkal. Nem világnézetet, világképet vagy ideológiákat akarunk megfogalmazni, ahogy maga a filozófia is különbözik ezektől, csupán saját eszközeinkkel, vidám hangulatban reflektálunk a kérdésekre, problémákra.

A filozófia szó eredeti, görög jelentése: a bölcsesség szeretete. Ugyanakkor a szó másik, eredeti jelentése mesterségbeli tudást, ügyességet jelentett. Ha ez a tudás testünk kifejezőerejének ismeretét, mozdulataink azon képességének birtoklását jelenti, mellyel gondolatokat és érzelmeket vagyunk képesek közvetíteni, akkor ebben az ügyességben mindkét jelentés egyszerre válhat igazzá.

Táncolják: Csetényi Vencel, Fehér Laura, Finta Gábor, Hajszán Kitti, Haller János, Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő, Májer Gábor, Markovics Ágnes, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea, Zsadon Flóra

Fény: Stadler Ferenc
Balettigazgató: Pataki András
Koreográfia: Juronics Tamás és a Társulat

Rendező: Juronics Tamás

Előadás időtartama: 70 perc

Budapesti bemutató: 2011. január 25.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?