Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

OPERABARÁTOK KÖRE - V.
Latinovits Zoltán Játékszín, Veszprém - Játékszín Veszprém, Iskola u. 1.

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 169 értékelés alapján
  Leírás


Ezúttal Rossini, Hamupipőke című operáját ismerhetik meg közelebbről a műfaj kedvelői. Az opera szövegkönyvét Jacobo Ferretti írta a jól ismert mese alapján, de de Rossini kívánságára a meseszerű csodás elemeket mellőzve egy valóságosabb történetet kerekített a műből. A Hamupipőke - eredeti címén La Cenerentola - ősbemutatója 1817-ben Rómában volt, s mint nem egy remekműnél megesett, nem aratott sikert. 
A Hamupipőke hamarosan, A sevillai borbély után, Rossini legismertebb és legnépszerűbb operája lett, bár sokéig nem szerepelt az operaházak színpadán, amelynek oka többek között abban is rejlett, hogy minden szerepben kiváló énekesekre van benne szükség. Hamupipőke parádés mezzoszoprán szerep, s a hangfaj legnagyobb énekesnői közül sokan elénekelték, így a német származású amerikai énekesnő, Frederica von Stade. A tenor hősszerelmes, Don Ramiro herceg emlékezetes megszemélyesítője pedig Francisco Araiza mexikói énekes volt, aki fiatalon visszavonult a színpadtól és énektanítással foglalkozik.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
Veszprémi Petőfi Színház, 8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?