Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

QUEEN-BALETT
MÜPA - Müpa – Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1022 értékelés alapján
  Leírás
Queen-Balett – a Győri Balett előadása
Balettest két részben – budapesti bemutató

A Queen együttes zenei stílusvilágát lehetetlen egyetlen szóval jellemezni. Része a rock-and-roll, a funk, a népzene, a blues, ugyanakkor a komolyzene elemeiből is merít. Ennek a zenének a zsenialitása nyilvánvalóvá válik, ha belegondolunk, mennyi nemzedékre hatott, s még hat ma is!

Koreográfus: Ben van Cauwenbergh

Zene: Queen
Színpad, látvány: Dmitrij Simkin
Jelmez: Ben van Cauwenbergh
Asszisztensek: Marek Tuma, Michael Kropf, Velekei László, Fuchs Renáta
Fény: Ben van Cauwenbergh, Hécz Péter
Igazgató: Kiss János

A belga koreográfus, Ben van Cauwenbergh – korábban a wiesbadeni, jelenleg az esseni Aalto Balett Színház balett igazgatója – ihletet merített a Queen együttes sokarcú zenéjéből és elevenségéből, valamint Freddie Mercury egyéniségéből. 2004-ben páratlan produkciót hozott létre, amely ötvözi a rockzenét és a klasszikus balett esztétikáját.
Ez a produkció főleg a szerelemről (Love Of My Life), a rock-and-roll aranykoráról (Crazy Little Thing Called Love), a groteszkről (Lazing On A Sunday Afternoon), és egy izgalmas bűnügyi légkörről szól (Another One Bites The Dust). A zárójelenet kompozíciója rekviem Freddie Mercury-ért, és búcsúja közönségétől (Who Wants To Live Forever).

Rendező: Nemzeti Táncszínház
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?