Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FIGARO HÁZASSÁGA
Maladype Színház - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Beaumarchais - Figaro házassága

Ki kit szeret? Ki hogyan szeret? Ki mért szeret? És szeret-e, aki szeret? Figaro, a senki fia polihisztor hűségesen szolgálja Almaviva grófot, akivel még Sevillában akadt össze. Minden tapasztalata és emberismerete ellenére megbízik benne, elhiszi, hogy baráti, netán egyenrangú kapcsolatba kerülhet vele. Ismeri és elnézi a gróf svihákságait, amíg nem az ő érdekeit keresztezi. A szerelmét ért támadás tanítja meg neki újra, hogy nincs barátkozás a hatalommal.

Díszlet: Ambrus Mária
Jelmez:Benedek Mari
Fordító-dramaturg: Ungár Júlia
Rendezőasszisztens: Mátrai Mirella

Rendező: Zsótér Sándor


Figaro sok tehetségű ember. Származása bizonytalan, mindig tanult és mindig meg kellett dolgoznia azért, hogy legyen mit ennie. Szellemi munkásként nem járt sikerrel. Borbélyként érte el a legtöbbet. Régi ismerősével, a szabadgondolkodó Almaviva gróffal megszöktettek Sevillában egy fiatal lányt, akit a gróf feleségül vett. Eltelt pár év, mind megváltoztak. A gróf szabadgondolkodása szabadossággá vált. A grófnő megsápadt, megszomorodott. Figaro szerelmes lett, és újabb tapasztalatokkal gyarapodik. A gróf úr hála ide hála oda, barátság ide barátság oda még az esküvő előtt élni akar a földesúri joggal, amit éppen házasságkötésekor eltörölt. Figaro eszes és találékony, ravasz és két lábbal a földön jár és most mégis a nők oldják meg a házi bajt.
A Figaro házassága forradalmi mű volt megírása idején 1778-ban, és bemutatása évekig a cenzúrába ütközött. Ennyi év után sem tűnt el belőle az a gyúanyag. Felhőtlen komédiának játszották, de van benne valami veszélyes. És valami nagyon szabad, amihez független szellem kell. Ezért választottuk a Maladype együttesnek ezt a darabot.
Egyrészt fiatalok,tehetségesek, éhesek a szépre és jóra, munkásak, szívósak, nagyon akarnak és gondolnak valamit a világról. Dolgoztunk már együtt a Maladype színházzal az előző szezonban, Musset: Lorenzaccio című ritkán játszott sokszereplős darabját csináltuk öt színésszel. Játékos virtuozitással oldották meg a színész próbáló feladatot. Szeretnek és tudnak dolgozni. Sok helyszínen próbáltunk és játszottunk, végül letelepedtünk a Maladype bázisán, egy Mikszáth téri lakásban. A Figaro házasságának ez a lakás a helyszíne, környezete. Figaro a darab elején egy szobát kap nászajándékul. Azt rendezgeti. Innen indul a bonyodalom. És mi is ebből szobából indulunk el.
  Szereposztás
Almaviva gróf, Andalúzia közigazgatási és igazságszolgáltatási jogkörrel felruházott irányítója 
Tompa Ádám 
A grófné, a felesége 
Ligeti Kovács Judit 
Figaro, a Gróf szobainasa és ügyvezető igazgatója, a kastély házfelügyelője 
Orosz Ákos 
Suzanne, a Grófnő első szobalánya és Figaro menyasszonya 
Tankó Erika 
Marcelina, akire rá vannak terhelve a dolgok 
Törőcsik Mari 
Fanchette, Antonio lánya 
Fátyol Kamilla 
Chérubin, a Gróf első apródja 
Faragó Zénó 
Bartholo, sevillai orvos 
Páll Zsolt 
Don Hiszékeny Liba, helyettes 
Lendváczky Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, a Maladype Bázisnál elég az is, ha a jegyed bemutatod okostelefonon a pénztárban a kinyomtatott papír helyett - más módon viszont nem tudják elfogadni a jegyet.
  Cím
  Hogy tetszett?